Nie wiem dlaczego ale do plików na serwie dopisuje mi sie kod. Zmieniłem hasła i dalej to samo. Juz wywalałem portal kilka razy. Dopisuje sie on do index. Tak samo mam na galerii. Jak temu zaradzić?
Jak wygląda ten kod? Wklej ten fragment jak możesz. Czy to się dopisuje przy nazwie pliku, czy w środku? Jaki to serwer? Sama zmiana hasła nic nie da,jeśli na serwie wciąż gdzieś ukryty złośliwy program.
Proszę przeskanować komputer programem antywirusowym, zaktualizować system Windows oraz program Total Commander. Wirusy są wgrywane w sposób taki, że po połączeniu z serwerem FTP jest przechwytywany login i hasło do serwera, z którym się Pan połączył. Kolejnie są dogrywane z niezależnego serwera złośliwe kody do plików. Po aktualizacji systemu i pozbycia się wszelkich wirusów proszę zmienić hasło do serwera ( http://pomoc.cal.pl/conte...-logowa%F1.html ). Nie jest to błąd serwera, a oprogramowania z którego Pan korzysta. Zachęcam także do zapoznania się z dokumentami i publikacjami dostępnymi w Internecie na temat tego rodzaju wirusów - jest ich mnóstwo - www.google.pl.
Mieliśmy to samo. Przestaliśmy używać Total Commandera, zmieniliśmy hasła i jak na razie jest spokój. Obecnie używamy File Zilli. Total Commander ma dużo dziur.