Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 114 Skąd: Poznań
Wysłany: 17-06-2009, 21:13 Firefox
Mam tego typu problem: Wchodzę do neta przez firefoxa przypuśćmy ze na forum PTT no i loguje się, zaznaczam opcję pamiętaj hasło, wychodze z firerfoxa. Uruchamiam na nowo, i wchodzę na forum, i muszę się logować od nowa, kiedyś obrazu wyświetlało zalogowane forum... Tak samo jest przy innych serwisach tj. Youtube, Nasza-Klasa itp.
dzięki za pomoc. pozdro.
ps. mam włączoną obsługę cookies
_________________ Nie ma to jak pociąg ;)
Ostatnio zmieniony przez look20 17-06-2009, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
a nie masz zaznaczonej opcji:
"Zawsze czysc dane prywatne przy zamykaniu Firefox"? - przy tej opcji sa jeszcze dokladniejsze wlasciwosci gdzie mozesz okreslic do cokladnie ma byc czyszczone podczas zamykania
Druga sprawa, podczas wchodzenia na strony z formularzami logowania, w FF pojawia sie u gory taki pasek z pytaniem czy FF ma zapamietac haslo.. Zaznaczasz "zapamietaj" ? czy moze zaznaczasz "nie teraz" i stad on nie pamieta ustawien...
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 114 Skąd: Poznań
Wysłany: 18-06-2009, 11:09
może sprecyzuje :) : wiele stron na których trzeba się logowac ma opcje zalogowania automatycznie przy każdej wizycie - zaznacza się taki kwadracik i przy następnym wejściu na tą stronę nie musimy logowac się ponownie. chodzi mi oto że gdy zaznaczę ten kwadracik, zamknę firefoxa i ponownie otworze i wejdę na tą stronę na której się wcześniej logowałem muszę się logować od nowa chociaż zaznaczałem opcje o której wcześniej wspomniałem
ps. nie mam zaznaczonego czyczczenia danych przy zamykaniu.
Pomógł: 336 razy Wiek: 55 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-06-2009, 11:23
A może zauważyłeś w profilach użytkownika, że jest taka opcja:
Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP:
Jeżeli adres IP będzie inny niż adres IP ostatniej wizyty wymaga ręcznego logowania. Wyłącz to TYLKO wtedy jeżeli masz zmienne IP i jest dla Ciebie kłopotem ręczne logowanie. Funkcja ta w dużym stopniu zabezpiecza twoje konto.
Więc, jeśli masz np. neostradę to za każdym razem masz inny adres ip.