Wysłany: 26-11-2008, 23:16 Problem z kartą grafiki?
Po wymianie karty grafiki z Nvidi 8600GT na RADEONA 4850, gra (zarówno TRS 2004 jak i 2006) po uruchomieniu w trybie Maszynisty lub Geodety zrywa synchronizację. Ekran gry staje sie rozmazany, nic na nim nie widać. Problem nie występuje w Parowozowni. Mam Windowsa XP Home + SP3. Nie pomogła reinstalacja systemu, gry i sterowników grafa. Walczę z tym dwa tygodnie i nic nie mogę wymyśleć. Macie może jakieś sugestie?
A miało być lepiej...
Czy przeinstalowałeś system? Nie jest to regułą ale czasami po wymianie karty i nieprzeinstalowaniu win'a pojawiają się problemy z grafiką. Szczególnie gdy przesiadka jest z nVidia na ATI lub odwrotnie.
Pomógł: 336 razy Wiek: 55 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-05-2009, 18:39 Re: Problem z kartą grafiki?
rysztur napisał/a:
Po wymianie karty grafiki z Nvidi 8600GT na RADEONA 4850, gra (zarówno TRS 2004 jak i 2006) po uruchomieniu w trybie Maszynisty lub Geodety zrywa synchronizację. Ekran gry staje sie rozmazany, nic na nim nie widać. Problem nie występuje w Parowozowni. Mam Windowsa XP Home + SP3. Nie pomogła reinstalacja systemu, gry i sterowników grafa. Walczę z tym dwa tygodnie i nic nie mogę wymyśleć. Macie może jakieś sugestie?
A miało być lepiej...
A inne gry/programy 3d jak działają? Jaka płyta, procesor, pamięć?
Jeśli płyta jest starsza musisz aktualizować BIOS, przeważnie pomaga. Tak jak pisał General76: przeinstalowanie systemy przeważnie pomaga.