Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 127 Skąd: Świecie
Wysłany: 06-05-2009, 20:23 Jak dodać dodatek z dls do trs 2006?
Jak sama nazwa wskazuje chcę się zapytać jak dodaje się dodatki z dls do trs2006 . Do trs 2004 ściągałem przez trainz helper.Ale przerzuciłem sie na 2006 . Wciskam na dls download i wyskakuje CMP i dalej nie wiem co robić. Prosze o pomoc.
Skopiuj sobie folder ze swoja mapą żeby łatwiej go było znaleźć bez grzebania po folderach potem w CMP wybierz imporuj treści , zatwierdź i już mapa powinna być w 06!
_________________ Nil satis nisi optimum.
Ostatnio zmieniony przez jamie78 06-05-2009, 22:27, w całości zmieniany 1 raz
W 06 dodatki znajduja sie w folderze local. Napewno robiłeś wszystko według schematu----otwórz CMP kliknij imporuj treści,wybierasz folder z mapa klikasz ok. Następnie zaznacz to co Ci zaimportowało (wszystkie pliki) i Ctrl+m. I mapa powinna działać!
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-05-2009, 22:27
Skopiuj wszystko do jakiegoś folderu (np. TrainzTemp). Uruchom Zarządzaj zawartością, wejdź w menu Plik i kliknij na Importuj treści, pokarze Ci się okno wyboru katalogu, znajdź katalog ze skopiowaną mapą (czyli w moim przypadku TrainzTemp) i naciśnij Ok. Stara mapa powinna wgrać się do Content Manager Plus, teraz wystarczy ją zatwierdzić (prawym myszy na dodatku, Edytuj i Zatwierdź).
Jeśli ściągnąłeś dodatki ze strony Auran-u to masz je w jakimś katalogu, wejdź w ten katalog zaznacz wszystkie dodatki i przeciągnij na otwarty wcześniej Content Manager Plus (Zarządzaj zawartością), i tak w prosty sposób zainstalowałeś dodatki.
No i tak jak napisał Zolwik, przeczytaj manual (znajduję się w katalogu gdzie zainstalowałeś grę, czyli: ...Auran\TRS2006\Docs\manuals_cd\manuals).