hm nie próbowałem w 2006 tego robić ale o ile pamietam to TOzem się to ładnie załatwiało - i pewnie było o tym na forum. jak nie było to podpowiem - a TOZ to programik darmowy taki do zarzadzania dodatkami w TRSie - jest w necie - nie mam linka pod reką ale bez problemu sie znajdzie. CMP - pewnie tez to robi - tyle że osobiście nie wypróbowałem - staiwam że trzeba kazać programowi przeanalizować mapkę pod kątem dodatków a potem klikając wybrany dodatek wybrać z meny opcje usunięcia go. Usunie wszystkie obiekty z tym KUIDEM z danej mapy - mozn je też zstapić innym
_________________ Żeby mi się chciało chcieć...
Ostatnio zmieniony przez bazler71 07-03-2009, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
Pod 2k4 pare razy mialam tego typu problemy, robilam wtedy tak ze usuwalam dodatek z TRS, ladowalam mape ignorujac blad, w geodecie jest opcja "usun brakujace dodatki", potem zapis mapy pod nowa nazwa, dogranie "felernego" dodatku i proba odpalenia czy napewno zniknal.
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 18 Wrz 2008 Posty: 19 Skąd: Kraków
Wysłany: 03-04-2009, 06:19
Temat już trochę dawny, ale dopiszę jeszcze jeden sposób na usuwanie wielu obiektów na raz z pewnego obszaru bez konieczności klikania na każdy obiekt osobno, taki z wykorzystaniem opcji kopiuj-wklej:
gdy jesteśmy w geodecie
1. W panelu po prawej wchodzimy do zakładki "Narzędzia - F5"
2. Naciskamy na przycisk z czerwonym kwadratem "wybierz obszar - B"
3. Na mapie zaznaczamy jakiś obszar na którym nie ma żadnych obiektów
4. Klikamy w panelu na ikonki "wklej wysokość" i "wklej tekstury" tak aby "zgasły" i upewniamy się że jest zaznaczona (czy świeci na zielono) ikonka "wklej składniki"
5. Następnie klikamy raz na przycisk "obszar wklejania - P"
6. Na mapie najeżdżamy na obszar na którym są obiekty których chcemy się pozbyć i klikamy w tym miejscu na mapie i wszystkie obiekty ładnie znikają :)