Wysłany: 26-02-2009, 17:28 Problem Swiezaka TS 2009
Witam. Obserwuje forum od dluzszej chwili chodz dopiero to dzis sie zainstalowalem.
Podziwiam wszystkich za wiedze i umiejetnosci ktore od tak dawna gromadza:)
Ale bez lizania itp
Dotychczas gralem w jakze bardzo stara wersje TRS z 2000 czy 2001r (czy jakos tak - nie pamietam, od dawna lezala na mojej polce)
Nie uzywalem tam zadnych dodatkow (w sumie to nawet nie wiem czy tam jakies dalo sie zainstalowac)
I oto tydzien temu bo doglebnych analizach swoich funduszy postanowilem pod wplywem tego wielkiego podniecenia wkoncu kupic jakas "nowsza" wersje TRS ;)
Mialem ochote na TRS2004 aczkolwiek kupilem TRS2009 - zaciekawila mnie mocno
I tu sie pojawia moj problem - problem swiezaka
Otoz zapoznalem sie juz z CD (gdzie w sumie byla to dla mnie czarna magia)
Nauczylem sie instalowac dodatki jak i ladowac je do gry. Jest tylko maly problem ktorego nie rozumiem
W niektorych dodatkach pobranych z PTT TRS2009 nie moze zaladowac tekstur (np niebieskiego tla w tabliczkach z nazwami ulic)
I teraz tak (prosze tu o pomoc)
Albo zle instaluje dodatki (bo czesto gdy instalowalem jakis dodatek program pytal czy podnienic jakis plik czy pominac, gdzie wybieralem podmienienie)
Albo TRS2009 w jakis sposob tych tekstur nie obsluguje.
Co moge zrobic by dzialaly? Przepraszam z gory ze zadaje tak byc moze banalne pytania ale to dla mnie naprawde szok.
Co gorsza wystepuje on w dosc wielu dodatkach czy to z PTT czy z innych stron.
Jesli to nie problem to prosze o jakies porady, gdyz akurat takiego czy podobnego tematu na forum nie znalazlem. Przyznam tez ze z moim dostepem do internetu bywa bardzo roznie.
Jesli zaznajomie sie juz lepiej z TRS i cala ta wiedza odnosnie dodatkow sam z checia cos zaczne dodawac (aczkolwiek dluga droga przedemna) gdyz modelowaniem w Maxie itp zajmuje sie juz od ok 3 lat:) Pozdrawiam i dziekuje.
Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że chodzi o to że większość dodatków z ptt jest pod 2004 i nie bardzo chcą one działać pod trs 2009. Napisz jeszcze jakiego masz kompa i jakie ustawienia w trs'ie (rozdzielczość itd.) może coś się poradzi na to
Coz, rakieta to to nie jest ale wymogi spelnia - procz procka bo jest male ALE przy nim w tym tescie wlanczanym przy pierwszym starcie ;)
CPU - AMD Athlon 64 +3000 (1.8Ghz)
KG - Geforce 9600GT
Ram - 1024 mb
i jeszcze ok 20 gb wolnego miejsca HDD 120gb
To chyba wszystkie potrzebne?:>
Gram na rozdzielczosci 1280 x 720 reszte zostawilem tam bez zmian
Nie pamietam niestety co dokladniej tam bylo (napewno dwie pozycje gdzie ustawienia sa na auto) Niestety wlasnie z tych przyczyn ze mam slabe dojscie do neta nie wiem dokladnie co tam jeszcze bylo, gdyz teraz przykladowo tez nie jestem u siebie.
Wiec ogolnie rzecz biorac szanse na to by wadliwe dodatki dzialaly prawidlowo sa dosc mizerne?
Pomógł: 31 razy Wiek: 43 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 26-02-2009, 19:05
Sadze ze poki co tak bo jesli nie wydadza tej gry w Polsce to szkoda zachodu (a naprawde przystosowanie dodatkow pod 2009 to jest droga przez meke - zmiana eksportera, przesiadka na MAXa dla gmaxiarzy, albo nauka Blendera itd)
Hmm chyba rozumiem. A nie da sie powiedzmy nadmienic jakos poprostu ten plik?
I takie troszke plytsze pytanie odnosnie CD do wszystkich czytajacych.
Czy przy dodawaniu dodatkow nadpisujecie pliki jesli sie powtarzaja? Czy poprostu to pomijac?
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi:)