To dopiero początek budowy trasy Wolsztyn a Poznań narazie dotarłem do GRODZISKA WLKP. Budowa trasy nie jest realistyczna bo częściowo jest zmyślona . Ale próbowałem budować jak najlepiej wzorowałem się na zdjęciach które zdobyłem . Teraz zaprezentuje kilka zdjęć.
zrob z 10 - 15 segmentow i dopiero pokazuj screeny. a jak juz pokazujesz to pokazuj kilka sztuk bo po jednym (lichej jakosci) duzo nie mozna powiedziec. btw screeny robi sie z poziomu maszynisty, przy wylaczonym hud'zie i strzalkach nad rozjazdami.
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 21-03-2008, 18:10
Lekkie przegięcie z torem wychodzącym z lokomotywowni. Zwrotnice krzyżowe (ani żadne inne) nie powinny być pod takim kątem, oraz przesadziłeś z semaforami nie powinny być tak ustawione.
Kolejna sprawa to wiadukt też jest chyba zbyt nisko.
Sprawa ostatnia to tekstury, na stacji jest zastosowana chyba tylko 1.
Poza tymi uchybieniami mapka ładnie się prezentuje.
P.S. Dodawaj miniaturki, nie link do albumu.
P.S.2 przepraszam że powtarzam to co podkreślił pawulonn1
Ostatnio zmieniony przez mgarkowski 21-03-2008, 18:17, w całości zmieniany 5 razy
Łolaboga... Dokładnie to co wyżej, takie rozjazdy możesz mieć na makiecie co najwyżej, chociaż myślę, że też będą one za osre, tekstury... zupełnie czarny żużel czy coś, a na górze zieloniutkie tory, to jest nie w porządku.
Zmień te wbudowane drzewa, bo są do kitu i nie kończ toru na nastawni... co by było, jakby tam wparował pociąg?
Zapory zlalazłem na stronie http://www.veb-trs.de/news.php najpierw trzeba się zalogować póżnij wejdż w menu Download DB/ póżniej Allgemeiner Contet póżniej Streckenobjekte i w końcu Bahnsicherheit i tam będę przejazdy kolejowe .
Kicha... takie rozjazdy to są na torach tramwajowych. Teksutry nijak spasowane z resztą. Semafory to chyba stwaiwane po to żeby były. Ogólnie wszystko do poprawki.
Dobra,mapa fikcyjna,rozumiem... ale czemu są te semafory roztawione jak Ci pasuje :/ ? Fikcja fikcją,ale nie taką! I w ogóle... te rozjazdy są zbyt ostre,i czemu używasz torów nie "wytartych"? Ale ogółem ładnie,gdyby nie te tory,semafory i itp.
Widzę, że nie czytasz wogóle naszych uwag...
Dalej ostre łuki, semafory zaraz przed rozjazdami- trzeba zachowac pewną odległość!
Rozjazdy to jak... jak na kolejce w wesołym miasteczku, bardzo dziwne, dalej tekstrura czarna, a tory zielone, po prostu- do kitu. Te semafory niby poprawione, ale nadal jest źle, czy wiesz co to jest E1 ?
Kwestia techniczna do autora wątku - jak wrzucasz minaitury, to postaraj się ich nie wrzucać jedna obok drugiej lecz seriami 4 screeny na 1 linijkę po czym enter i kolejne 4 screeny kolejne linijki.
Pozdrawiam!