FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Instalacja TS2010
Autor Wiadomość
TheArejon
nowy


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 20
Skąd: Gdynia
Wysłany: 24-03-2020, 10:55   Instalacja TS2010

Cześć. Ostatnio chciałem zainstalować TS2010 na nowym sprzęcie, problem polega na tym, że nowy laptop nie posiada napędu, a symulator mam w wersji DVD z kluczem. Jak tu rozwiązać problem instalacji?
_________________
I like horn M62!
 
 
 
rysztur
zaawansowany


Pomógł: 59 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 937
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 24-03-2020, 10:58   

Ważny jest klucz, nie nośnik. Ściągnij z neta instalkę i po problemie.
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 23 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 340
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 24-03-2020, 18:14   

Jeżeli masz możliwość skopiuj sobie u kogoś na pendrive bądź zgraj obraz płyty, a jak nie masz takiej możliwości to ściągnij instalkę z neta, aczkokwiek może to być trudne bo nie ma TS2010 w necie.
 
 
 
Zwinny
zaawansowany


Pomógł: 24 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 761
Skąd: Chorzów
Wysłany: 24-03-2020, 18:48   

Zmiennik115 za przeproszeniem ale głupoty piszesz. Pierwszy lepszy link z instalką TS2010 http://chomikuj.pl/prosto...tion+PL-PROPHET
Przewija się tego pełno po necie.

Pozdrawiam
Adam
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 23 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 340
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 24-03-2020, 19:33   

Chodziło mi o legalne źródła :-) , no i nie każdy ma chomikuj, a na takiego Trainza trzeba mieć około 6GB transferu, U mnie dokładnie instalka zajmuje 5,42GB.
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk


Pomógł: 61 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1947
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 24-03-2020, 19:52   

Na plikach z Chomika można złapać wirusa i być może nawet z koroną.
Tak z ciekawości - czy osoba posiadająca LEGALNY klucz (kiedyś zakupiony i zarejestrowany) może technicznie pobrać dowolny plik instalatora i wklepać ten swój klucz?
Jeżeli tak to mogę pomóc i wrzucić pliki instalatora ale rzecz jasna bez seriala :)
Tego każdy ma mieć swojego legalnie zakupionego :)
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 284 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4177
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 24-03-2020, 19:56   

Pawel_15 napisał/a:

Tak z ciekawości - czy osoba posiadająca LEGALNY klucz (kiedyś zakupiony i zarejestrowany) może technicznie pobrać dowolny plik instalatora i wklepać ten swój klucz?


Może. Sprawdzone. Kiedyś na jakimś kompie chciałem postawić sobie dychu, ale nie miałem czegoś - płyty, napędu, nieważne. Pobrałem ze szczura, zainstalowałem, serial mam zapisany na koncie Auran/MyTrainz - hulało. Oczywiście nie dowolny plik instalatora - warto jednak próbować z Trainzem. Pakietu Adobe nie aktywujesz (chyba) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Zwinny
zaawansowany


Pomógł: 24 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 761
Skąd: Chorzów
Wysłany: 24-03-2020, 20:34   

Tu nie liczy się legalność źródła tylko fakt że klucz jest orginalny, zakupiony. Pobrać intalke trainza możesz skąd chcesz. Paweł, wszędzie możesz złapać wirusa, nawet jak ktoś Ci plik prześle bo akurat będzie miał kompa zawirusowanego. Dlatego nawet nie biorę tego pod uwagę bo po to są antywirusy, sam chrome czasami od siebie blokuje pobieranie jak wykryje wirusa, warto też poczytać komentarze do plików jak są. Już nie róbmy się ułomni... ;)
 
 
 
TheArejon
nowy


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 20
Skąd: Gdynia
Wysłany: 25-03-2020, 11:44   

Dziękuję za pomoc, problem rozwiązany. Tak jak pisaliście, najlepszym rozwiązaniem jest zgranie obrazu płyty z innego sprzętu na jakiegoś pendrive lub dysk i można śmigać. Co do pobrania instalatora, z tym może być problem, na tą chwilę ciężko już coś takiego znaleźć, chyba, że chomik, ale tak jak pisaliście trzeba posiadać 6gb, co nie zmienia faktu, że nie wiadomo co ostatecznie się pobierze i czy nas sprzęt nie zostanie zainfekowany.
_________________
I like horn M62!
 
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 538
Skąd: Kraków
Wysłany: 22-09-2020, 17:12   

Może przy okazji zapytam się jak to jest z instalacją TS2010. Mam bowiem wersję pudełkową z dwoma płytkami ale czy taka wersją jest przypisana wyłącznie do tego numeru seryjnego jaki był na opakowaniu? Czy jest to wersja uniwersalna i tylko klucze są sprawdzane podczas instalacji? Zapytuję dlatego, ponieważ znajomy zepsuł płytę instalacyjną i szuka skąd by mógł to zgrać? Jesli to uniwersalna wersja to mógłbym mu zgrać z mojej.
_________________
KUID:269437
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 59 razy
Wiek: 36
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1665
Skąd: Lubin
Wysłany: 22-09-2020, 19:54   

Zainstalować można skądkolwiek, serial jest niezależny od tego.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group