FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe błędy
Autor Wiadomość
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 558
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-09-2020, 17:57   Nowe błędy

Witam!
Pojawił mi się nowy problem z dodatkami i to na masową skalę. Otóż musiałem przerwać prace w geodecie więc zapisałem stan prac, wyszedłem z gry. Launcher jednak pozostał włączony i w takim stanie uśpiłem Windowsa. Po kilku godzinach uruchomiłem komputer ale zanim wróciłem do TRS-a komputer się brzydko zawiesił i wywalił BS. Po ponownym uruchomieniu zaczęła się naprawa bazy danych, która o dziwo trwała nie jak zwykle minutę a chyba z pół godziny. Straciły się wszystkie ustawienia , łącznie z moimi danymi które musiałem na nowo uzupełniać. Po zalogowaniu się na Auram włączyła się jakaś aktualizacja wersji która też chwilę trwała. W każdym razie po tych wszystkich naprawach okazało się, że masa dodatków jest błędna. Nawet takie, które są już robione pod TRS19 są błędne! Przed tym wypadkiem nie miałem żadnych błędnych dodatkow a jest ich dobrze ponad pół miliona! Czy to trzeba na nowo instalować?
_________________
KUID:269437
Ostatnio zmieniony przez Peeet2005 02-09-2020, 17:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 558
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-09-2020, 19:10   

No więc zajęło mi to kilka godzin, ale dałem rady ;-) Większość błędnych dodatków otwarłem do edycji i ponownie zatwierdziłem i było OK. Część jednak dalej trwała uparcie, że są błędne więc wykasowałem je i ponownie ściągnąłem z DLS. Cale szczęście, że kilka dni temu wykupiłem FCT na miesiąc więc poszło sprawnie :-P Tak więc w zasadzie wszystko wróciło do stanu pierwotnego za wyjątkiem jednej pozycji, a mianowicie
<kuid:523:19723419> Brian
Jest to jakiś płatny dodatek i o ile w TANE też jest i tam jest OK, to w TRS-ie już nie :-> I co ciekawe, że nie można go usunąć tak normalnie w geodecie tylko poprzez wykasowanie wpisu w configu.
Przy okazji wyskoczyły błędy jeszcze np w SKG SSSv5, SKG SS2 cz v5 i kilku innych ale są one powtarzalne:

; <kuid2:263713:20093:5> Compiling script 'hlskg_client.gs' for asset <kuid2:263713:20093:5> "SKG SS5 v5"
- <kuid2:263713:20093:5> VE197: Syntax error in script 'hlskg_client.gs' for asset <kuid2:263713:20093:5> "SKG SS5 v5"
- <kuid2:263713:20093:5> TrainzBaseSpec::CacheScripts> ** GSC> Could not read file hlskg.gs.
- <kuid2:263713:20093:5> Could not read file hlskg.gs.
Może ktoś podpowie jak to naprawić?
_________________
KUID:269437
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 02-09-2020, 20:21   

Tego brajanka to ja mam jako free i numer wyższy, więc nadpisuje tego payware. Podrzucę jutro jak nie zapomnę :) a skg musisz zainstalować z megapacku, widocznie wróciło ci do jakiejś starszej wersji. W najnowszych nie ma już pliku hl skg.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 558
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-09-2020, 11:39   

:-) No to będę wdzięczny za tego Brianka , ale co to tych SKG to ja właśnie je instalowałem z megapacku. Być może jednak zapomniałem jeszcze o jednym. Że kiedy otwarł do edycji te dodatki to ja zamiast przywrócić niezapisane zmiany to je zatwierdziłem. I w ten sposób została mi stara wersja ;-)
A wracając jeszcze do wczorajszej akcji z utraceniem ustawień i naprawie bazy to jak dziś patrze na folder Backup to tylko wczorajszy dzień zapisał ponad 30 GB danych! Normalnie to tak bywa 100-200 MB a tu nagle aż tyle. Teraz wiem dlaczego to tak długo trwało i dobrze, że mam dysk 500GB tylko dla tereski :-)
_________________
KUID:269437
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 03-09-2020, 13:55   

https://www.easypaste.org...eet.cdp?lang=pl

Proszę :-) W środku brajanek i semafory skg w najnowszej wersji :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 558
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-09-2020, 18:32   

Dzięki :)
A tak przy okazji jeszcze może ktoś wie gdzie ta tereska zapisuje listy filtrów - Content Search Filter? Niestety skasowało mi wszystkie odfiltrowane dodatki a było tego trochę :roll:
Może gdzieś w tym backupie by to mogło być? Masakra :-/
_________________
KUID:269437
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group