FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Brak dodatków
Autor Wiadomość
Damiaan3
super trainz



Pomógł: 6 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 511
Skąd: GŁOGÓW
Wysłany: 13-03-2020, 14:32   Brak dodatków

Cześć zainstalowałem Trainz 2010 ponownie postanowiłem do niego wrócić instaluję dodatki co w menadżerze lecz w grze jest znikoma ilość tego co ściągnąłem i zainstalowałem- po prostu gra tak jakby ich nie widzi ? Mieliście tak ? co mam zrobić ?
 
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 558
Skąd: Kraków
Wysłany: 13-03-2020, 18:31   

A sprawdziłeś co jest w folderze Otwarte do edycji? No trochę samodzielności trzeba. Masz tam przecież folder Today (Dziś instalowane) i różne inne i łatwo się zorientować gdzie się podziały te dodatki na nowo instalowane. Poza tym jak są dodatki z błędami to też ich w grze nie będzie. Muszą być bez wad, jedynie ostrzeżenia są tolerowane
_________________
KUID:269437
 
 
 
Zwinny
zaawansowany


Pomógł: 24 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 768
Skąd: Chorzów
Wysłany: 13-03-2020, 19:47   

Albo w geodecie we filtrze jest zaznaczona opcja pokazywania według "gwiazdek" bo z tego co pamiętam zawsze na początku po instalacji to jest wybrane. Wystarczy usunąć albo zmienić żeby pokazywało wgrane z dzisiaj dodatki i będzie.

Pozdrawiam
Adam
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk


Pomógł: 61 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1966
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 13-03-2020, 20:24   

Trop Zwinnego to może być to. Ta gra ma taki dziwny swój zwyczaj polegający na tym że w geodecie jest filtr "ulubione" czy coś podobnego i nie widać innych dodatków które są. Wyłączyć filtr a najlepiej go w cholerę skasować to będą zawsze widoczne i wylistowane wszystkie dodatki jakie są zainstalowane.
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole
Wysłany: 13-03-2020, 20:36   

W CMP otwórz Plik->Ustawienia.. Alt+F7->Filtry-Resetuj na domyślne. Pod napisem "Isniejące filtry" żaden nie powinien być zaznaczony.
 
 
 
Dominic
trainz
Tyś blank ociuloł



Pomógł: 7 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 354
Skąd: Chorzów
Wysłany: 14-03-2020, 17:05   

A nie wystarczy wyłączyć w ustawieniach geodety "Pokazuj tylko elementy oznaczone jako 'ulubione'"?
_________________
"Kiedy ludzie zaczynają naśladować twój styl, wtedy czujesz, że coś w tym jest." — James Hetfield
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3723
Skąd: Opole
Wysłany: 14-03-2020, 17:39   

Może wystarczyć pod warunkiem, że nie masz innych filtrów zastosowanych.
 
 
 
Damiaan3
super trainz



Pomógł: 6 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 511
Skąd: GŁOGÓW
Wysłany: 21-03-2020, 17:24   

Opcja Zwinnego pomogła :lol: zapomniałem o tych gwiazdkach zupełnie... :roll:
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group