FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
TS12 problem z ruchem drogowym
Autor Wiadomość
SebastianBabik 
nowy


Wiek: 44
Dołączył: 04 Sty 2020
Posty: 42
Skąd: Wadowice
Ostrzeżeń:
 999/2/3
Wysłany: 16-01-2020, 23:55   TS12 problem z ruchem drogowym

Wiedzieć, nie wiedzieć - ja nie wiem, a chciałbym wiedzieć dlaczego miało ich być i trochę jeździć - a nie ma :-( Czy trzeba coś skonfigurować? Co robię nie tak ? pozdrawiam z humorem Seba :-D
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4213
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 17-01-2020, 05:52   

Ale że auta? :-)
Po pierwsze - trzeba wybrać region, w którym auta się pokazują (a jest parę, gdzie nie wiadomo czemu nie ma) - w opcjach mapy, po drugie - ruch drogowy trzeba włączyć, w tej zakładce, gdzie są drogi i płoty, rozwijasz opcje dodatkowe (taka kropka na dole) i tam jest włączanie / wyłączanie aut.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
SebastianBabik 
nowy


Wiek: 44
Dołączył: 04 Sty 2020
Posty: 42
Skąd: Wadowice
Ostrzeżeń:
 999/2/3
Wysłany: 17-01-2020, 16:03   TS12 problem z ruchem drogowym

OK, wszystko się zgadza, już wiem co skopałem - nie mam wyboru regionu. Dla przykładu wystarczy wybrać region USA i jeżdżą a nawet się wyprzedzają, dobrze to ogarnęli w TS12. TYlko jak ja teraz dojdę do tego co usunąłem, że nie mam żadnego wyboru regionu w meni. Szukać w rule ? w scriptach ? :?: :idea: pozdro :-P
Ostatnio zmieniony przez RBach 17-01-2020, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5097
Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-01-2020, 19:04   

Regiony to jest osobny dodatek. Jakiś region zawsze musisz mieć wybrany, bo to się wybiera przy tworzeniu mapy (oczywiście zawsze też można zmienić)
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
SebastianBabik 
nowy


Wiek: 44
Dołączył: 04 Sty 2020
Posty: 42
Skąd: Wadowice
Ostrzeżeń:
 999/2/3
Wysłany: 18-01-2020, 21:41   Mam to - example :

username "1950s-Era USA Region"
category-class "YX"
kind "region"
trainz-build 2.4
region "US"
watercolor 38,74,92
ontheright 1
defaultjunction <kuid:63290:24043>
longitude 77,1.2,-1
latitude 38,53.4,1
altitude 0
car0 <kuid2:68213:29053:1>
car1 <kuid2:68213:29071:2>
car2 <kuid2:68213:29068:1>
car3 <kuid2:68213:29066:1>
car4 <kuid2:68213:29094:1>
car5 <kuid2:68213:29067:1>
car6 <kuid2:68213:29059:1>
car7 <kuid2:68213:29014:1>
car8 <kuid2:68213:29046:1>
car9 <kuid:404071:1145>
car10 <kuid:404071:1144>
car11 <kuid:404071:1204>
car12 <kuid:404071:1146>
car13 <kuid:67261:29072>
car14 <kuid:67261:29071>

thumbnails
{
0
{
image "1950s-region-thumb.jpg"
width "240"
height "180"
}
}
description "This is a region with cars appropriate for 1950s-era North American routes."
asset-filename "1950s-Era USA Region"
author
organisation
contact-email
contact-website
license
kuid <kuid:425968:1319>

kuid-table
{
0 <kuid:63290:24043>
1 <kuid2:68213:29053:1>
2 <kuid2:68213:29071:2>
3 <kuid2:68213:29068:1>
4 <kuid2:68213:29066:1>
5 <kuid2:68213:29094:1>
6 <kuid2:68213:29067:1>
7 <kuid2:68213:29059:1>
8 <kuid2:68213:29014:1>
9c <kuid2:68213:29046:1>
10 <kuid:404071:1145>
11 <kuid:404071:1144>
12 <kuid:404071:1204>
13 <kuid:404071:1146>
14 <kuid:67261:29072>
15 <kuid:67261:29071>
}
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4213
Skąd: Gościcino Centralne

Wysłany: 18-01-2020, 23:04   

I co w związku z powyższym?
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
SebastianBabik 
nowy


Wiek: 44
Dołączył: 04 Sty 2020
Posty: 42
Skąd: Wadowice
Ostrzeżeń:
 999/2/3
Wysłany: 20-01-2020, 23:13   Dowolny region i jadące samochody

Można utworzyć dowolny region dla wyboru regionów w geodecie mapy, przypisując dowolne samochody w config.txt regionu. Default region w config.txt -1:78032 jest wbudowany w TS12 i nie posiada samochodów. Pozdrowienia :-P
Ostatnio zmieniony przez SebastianBabik 20-01-2020, 23:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group