FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Płyta&proc?
Autor Wiadomość
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4213
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 29-08-2019, 11:27   Płyta&proc?

Pany, tym razem ja po prośbie :-)
Lepszej Stronie Mocy zdechła płyta. Trza kupić "coś".
Ma chodzić na tym Win7, pakiet Corela, Photoshop, Minecraft i Google Chrome :-) Optymalnie z grafą w procku, żeby osobnego kartona do grafiki nie kupować. RAM ze starej płyty jest, sprawny, więc nie trzeba. Budżet do 600 zeta, używka. Ktoś coś? :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Julin 
super user



Wiek: 18
Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 140
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-08-2019, 12:05   Re: Płyta&proc?

RBach napisał/a:
Pany, tym razem ja po prośbie :-)
Lepszej Stronie Mocy zdechła płyta. Trza kupić "coś".
Ma chodzić na tym Win7, pakiet Corela, Photoshop, Minecraft i Google Chrome :-) Optymalnie z grafą w procku, żeby osobnego kartona do grafiki nie kupować. RAM ze starej płyty jest, sprawny, więc nie trzeba. Budżet do 600 zeta, używka. Ktoś coś? :-)


A jaki masz ram i jaką grafikę, mógłbyś podać proszę pełną specyfikację + obudowę?
_________________
https://discord.gg/nukEt8K - serwer discord
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk



Pomógł: 61 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1967
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 29-08-2019, 13:09   

Mam coś na zbyciu sprawnego, szczegóły na PW :)
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4213
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 29-08-2019, 13:46   

Grafiki nie mam. To, co zdechło, to był APU AMD, więc grafika była wbudowana w cpu :) została buda (duży atx), ram i zasilacz.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Julin 
super user



Wiek: 18
Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 140
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-08-2019, 14:00   

RBach napisał/a:
Grafiki nie mam. To, co zdechło, to był APU AMD, więc grafika była wbudowana w cpu :) została buda (duży atx), ram i zasilacz.

RAM jaki? DDR3? DDR4? Ile tam go jest 2/4GB? Możesz podać proszę konkretne nazwy?
_________________
https://discord.gg/nukEt8K - serwer discord
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4213
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 29-08-2019, 14:57   

DDR3.
https://www.morele.net/pa...9srk2-8-661434/
Oraz
https://www.morele.net/pa...6c10f-8-637826/

Po jednym module. Wiem, że to chodziło też w parach, ale tu jest po jednym.
Czyli 16GB / 1600.

Edit:
Na alledrogo można dostać i5 z płytą starszej generacji w granicach 550-600 zeta i w takie coś celuję.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 29-08-2019, 14:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Julin 
super user



Wiek: 18
Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 140
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-08-2019, 16:45   

To ode mnie taka propozycja:
CPU: https://allegro.pl/oferta/intel-core-i5-4590-8438154062?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare&fbclid=IwAR3wSHsCHr51PTBZCrf_JIRoqQWaBgHpZAPq-pcynOvlirAL5HUAZ-IGNIg

MOBO: https://allegro.pl/oferta/plyta-glowna-msi-b85-ie35-lga1150-usb3-0-sata3-gw-8309991697?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare&fbclid=IwAR2Lq5qykEgHKygWfCY2rLAvH6uQEHlzfblcFfChlLPO3BAGLy8Ojk8Y6aQ
_________________
https://discord.gg/nukEt8K - serwer discord
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4213
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 29-08-2019, 17:31   

Wygląda sensownie. Jeszcze wiatrak i będzie zestaw, bo ten z AMD raczej pasować nie będzie :)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Julin 
super user



Wiek: 18
Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 140
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-08-2019, 18:10   

RBach napisał/a:
Wygląda sensownie. Jeszcze wiatrak i będzie zestaw, bo ten z AMD raczej pasować nie będzie :)


Niestety AMD lubi mieć szybki ram (3000MHz), więc pakowanie go w ten komputer nie ma sensu, Intel powinien wystarczyć do wymagań. :-P
_________________
https://discord.gg/nukEt8K - serwer discord
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4213
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 29-08-2019, 18:13   

Julin napisał/a:

Niestety AMD lubi mieć szybki ram (3000MHz), więc pakowanie go w ten komputer nie ma sensu, Intel powinien wystarczyć do wymagań. :-P


WIATRAK, panie, chłodzenie, kaloryfer, jak zwał, takie coś co się kręci, szumi, dmucha i robi zimno na procku :-D Poza tym jak mam w płytę z socketem 1150 wetknąć AMD? :-)

P.s. Oczywiście sam se znalazłem :-D
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 29-08-2019, 18:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Julin 
super user



Wiek: 18
Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 140
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-08-2019, 18:25   

RBach napisał/a:
Julin napisał/a:

Niestety AMD lubi mieć szybki ram (3000MHz), więc pakowanie go w ten komputer nie ma sensu, Intel powinien wystarczyć do wymagań. :-P


WIATRAK, panie, chłodzenie, kaloryfer, jak zwał, takie coś co się kręci, szumi, dmucha i robi zimno na procku :-D Poza tym jak mam w płytę z socketem 1150 wetknąć AMD? :-)

P.s. Oczywiście sam se znalazłem :-D


Aaa, to też :P
Ale wiatrak wystarczy kupić za 50-100zł i bardzo fajnie chłodzi w przeciwieństwie do "stockowego" chłodzenia.
_________________
https://discord.gg/nukEt8K - serwer discord
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group