FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: RBach
04-05-2019, 15:59
Ruch AI w TRS 2010
Autor Wiadomość
kasztan
nowy


Dołączył: 17 Sty 2015
Posty: 25
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 04-05-2019, 10:57   Ruch AI w TRS 2010

Wiem, że ten temat jest stary jak świat i pewnie był już poruszany na Forum, ale mam do Was ogromną prośbę. Abym mógł w miarę w pełni bawić się TRS 2010, potrzebuję, by ktoś z Was wyjaśnił mi, jak wprawić w ruch wstawione składy na mapie? Gdy wstawię jakiś skład, który ma pojechać jako AI, wówczas on stoi w miejscu. Kombinowałem z komendami np. "Wypuść pociąg" itp., ale nic z tego, skład jak stał, tak nadal stoi w miejscu. Domyślam się, że chodzi o jakieś reguły i komendy, ale nie wiem, których i jak użyć, aby uzyskać pożądany rezultat. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-05-2019, 12:13   

To wszystko to podstawowe podstawy opisane w instrukcji do gry
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
kasztan
nowy


Dołączył: 17 Sty 2015
Posty: 25
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 04-05-2019, 13:18   

Ok, doszedłem do tego. W razie czego, gdyby ktoś w przyszłości pytał o to samo, należy w konfiguracji maszynisty w składzie, który ma pojechać jako AI, wcisnąć zieloną strzałeczkę i wziąć "Udaj się do", następnie z rozwiniętej listy wybrać punkt docelowy. Przynajmniej ja tak robię i u mnie działa. Stojące AI wynikało u mnie z tego, że miałem źle ułożony dla niego przebieg. Wracam do tworzenia sesji.

Pozdrawiam
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-05-2019, 15:41   

Źle ułożony przebieg nie ma nic do tego, przy stosowaniu polecenia jedź do/udaj się do... AI układa sobie drogę samo.
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 289 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4203
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 04-05-2019, 16:02   

Przenoszę do Piaskownicy, bo to miejsce na takie odkrycia.
Ja na przykład odkryłem, że żeby uruchomić grę, trzeba na pulpicie kliknąć dwa razy taką ikonkę z napisem "ts2010". Jak się kliknie raz, to nie wystartuje. A przynajmniej ja tak robię i mi działa.
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group