FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Brakujące dodatki a CMP
Autor Wiadomość
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk


Pomógł: 61 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1967
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 16-02-2018, 20:55   Brakujące dodatki a CMP

Po niemalże trzech latach uruchomiłem starą i już zapomnianą mapę i mam problem z brakującymi dodatkami. W geodecie wyraźnie widać że brakuje kilku dodatków (białe linie etc) natomiast CMP twierdzi że wszystko jest OK...

Tak wygląda sytuacja na mapie, widać wyraźnie brakujące dodatki:


A tak wygląda sytuacja w CMP który twierdzi że wszystko jest OK (pluje się o jakieś wbudowane dodatki..):


Rozszerzona naprawa bazy danych nic nie zmieniła, wgrywanie dodatków które powinny się tam znaleźć też nic nie daje - gra nadpisuje je ale na mapie nadal ich nie ma. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? TS2010 49933.
 
 
 
Jędrek25 
super user


Pomógł: 7 razy
Wiek: 17
Dołączył: 10 Paź 2017
Posty: 171
Skąd: Poznań
Wysłany: 16-02-2018, 21:33   

Spróbuj odinstalować i zainstalować mapę.
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3726
Skąd: Opole

Wysłany: 16-02-2018, 21:49   

Tak patrząc niewiele zobaczysz, trzeba sobie kliknąć: Pokaż na liście głównej. Tam zobaczysz co brakuje i co trzeba zaktualizować.
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk


Pomógł: 61 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1967
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 16-02-2018, 22:12   

Ponowna instalacja mapy spowodowała że CMP wykazał jednak kilka brakujących dodatków które zainstalowałem. Nadal jednak mam problem w tym miejscu na screenie. Powinien być tam kanał wodny autorstwa SAMa. Kanały wodne mam zainstalowane, CMP wykazuje na liście użycie tylko jednego. Drugiego nie ma na liście nawet jako jakiś nieznany KUID. Tylko te białe pasy w geodecie. Oczywiście mogę usunąć tak zwane brakujące dodatki i jeszcze raz je na mapie wstawić ale wpierw bym chciał jakoś inaczej to naprawić.
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 60 razy
Wiek: 36
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1662
Skąd: Lubin
Wysłany: 17-02-2018, 07:33   

Spróbuj jeszcze raz przeinstalować mapę, ale już po uzupełnieniu tych braków spline. To był dość śliski temat, o ile pamiętam nawet uruchomienie mapy do jazdy a nie do edycji potrafiło chyba trwale zastąpić brakujące spline paskami. Ewentualnie ostatni zapis zrobił Ci się już z tym brakiem.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005


Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 560
Skąd: Kraków
Wysłany: 23-02-2018, 08:51   

Mogę potwierdzić, że kiedyś też pracowałem nad mapą gdzie brakowało kilku dodatków. Po wyszukaniu o które to chodziło zainstalowałem je a mimo wszystko w geodecie wykazywało ich brak. I nie było siły na to! W końcu odpuściłem.
Ale niedawno przy innej okazji ujawniła się inna sprawa. Otóż zdarza się że są dwa dodatki o dokładnie tych samych nazwach a różnych KUID-ach. My mamy jeden zainstalowany a mapa szuka tego drugiego. Najlepiej wtedy w configu podmienić te KUIDy i powinno działać.
 
 
 
adinetx 
nowy


Wiek: 22
Dołączył: 09 Lut 2012
Posty: 44
Skąd: Wrocław Nadodrze
Wysłany: 15-01-2019, 17:40   

Witam, czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Wybudowałem ok. 100 kilometrów trasy i nagle po niespodziewanej naprawie bazy danych mam białe linie zamiast sieci trakcyjnej. Reinstalowałem mapę, sieć ale nic nie pomaga. Proszę o pomoc :)
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3726
Skąd: Opole

Wysłany: 15-01-2019, 18:06   

Cytat:
mam białe linie zamiast sieci trakcyjnej.
Oznacza to, że brak dodatku. W CMP żółty puzel.
 
 
 
adinetx 
nowy


Wiek: 22
Dołączył: 09 Lut 2012
Posty: 44
Skąd: Wrocław Nadodrze
Wysłany: 15-01-2019, 18:21   

Właśnie chodzi o to że mi również żadnych braków, błędów itp. CMP nie pokazuje.
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3726
Skąd: Opole

Wysłany: 15-01-2019, 18:59   

1. Sprawdzić czy dodatek po naprawie nie jest śpiący.
2. Sprawdź czy po naprawie masz błędne dodatki.
Postaw na mapie cokolwiek, zapisz z nową nazwą wyjdź z geodety, wejdź ponownie do tej nowej mapy i użyj opcji: usuń brakujące składniki. Zapisz i w CMP sprawdź o jaki kuid jest różnica między tymi mapami (pomijam ten co dostawiłeś), Będziesz wiedział jaki potrzebujesz do pierwotnej mapy.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group