FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Mapa "Dilemma"
Autor Wiadomość
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 02-11-2018, 12:14   Mapa "Dilemma"

Dzień dobry!

Pierwsze, przepraszam za mój polski! Jestem też Polakem, ale urodził się w Rosje i ponieważ nie mam bardzo dobry jezyk. Ale staram się jak najlepiej!

Mam mapy, której utworzenie trwało 1 rok, teraz jest publicznie dostępne! Ja chcę to pokazać wam.




Mapa jest:
- fullDLS;
- dobry rozjazdy;
- dobra nastawnia;
- dobrzy przewody trakcyjne.

Mapa ma:
- 33 stacji;
- 349 km.

Pliki Wideo z mapy:
https://www.youtube.com/watch?v=DevQlcE5PRY
https://www.youtube.com/watch?v=uoYuB4y-3XQ&t
https://www.youtube.com/watch?v=JXBWfMwH1fM
https://www.youtube.com/watch?v=G12bStXXOB4



DLS są jej tak:
<kuid2:502415:100527:5>,<kuid2:502415:100382:5>

Lokalne linki:
https://yadi.sk/d/JmJ8sGz_3YsKPF
Ostatnio zmieniony przez B.U.G.O.R. 02-11-2018, 12:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
wikto6889 
user


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Kwi 2018
Posty: 93
Skąd: Zamość, lubelskie
Wysłany: 02-11-2018, 14:53   

(PL) Czy chcesz , abym Ci pomógł w języku Polskim?

Co do mapki: Bardzo fajna mapka! Aż chce się ją instalować :D

--------------------------
(RUS) Вы хотите, чтобы я помог вам на польском языке?

Что касается карты: очень хорошая карта! Пока вы не захотите установить его: D
_________________
Pomogłem? Daj "Pomógł" :)
Ostatnio zmieniony przez wikto6889 02-11-2018, 14:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Tylko PKP! 
nowy


Wiek: 14
Dołączył: 29 Cze 2016
Posty: 41
Skąd: Brzeszcze, Polska
Wysłany: 02-11-2018, 17:42   

(PL) ta mapa do jakiej wersji działa?
(RU) Эта карта, для какой версии работает?
_________________
Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
Ostatnio zmieniony przez Tylko PKP! 02-11-2018, 17:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 02-11-2018, 19:25   

Wy możecie pisac po polsku, ja rozumiem wszystko, moj dziadek mowil po polsku, ja wiem polski, ale tylko on umarl 10 lat temu i teraz ja zachinam to zapominac. Mam problem z pisaniem, mam duzo bledow i przepraszam za brak znakow specjalnych, bo nie mam na mojej klawiaturze! Ja i chce tutaj i jezyk uzywac!



Mapa jest dlia 3.7!
 
 
 
vostroved 
user


Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 87
Skąd: Russia
Wysłany: 03-11-2018, 18:04   

(PL)Ta mapa jest warta pobrania. Tylko prawdopodobnie będzie trudno wytłumaczyć, jak korzystać z sygnalizacja sU
(RU)Эта карта стоит того чтобы ее скачать. Только наверное будет сложно объяснить как пользоваться сигнализацией sU
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 245 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3791
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 09-11-2018, 08:51   

Bugor, a możesz spakować użyte dodatki i gdzieś wstawić? Ja chętnie pojeżdżę, ale ściąganie wszystkiego z DLS zajmie z trzy tygodnie. Nie każdy ma bilet na szybkie ściąganie...
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 09-11-2018, 09:24   

Niestety nie mam sposobu dodac dodatki do mapki. W Rosje sa duze problem z innymi dodatkami i poniewaz ja zdecydowalem nie dodawac to i uzywac tylko DLS. Ale! Mamy strony, ktora ma prawie wszystkie KUIDy do mapce: http://kuid.trainz-mp.ru/search.php

Strona jest po jezyku rosyjskiemu ale tam jest wszystko nie trudno do rozumienia. Jesli ktos zacznie na mapce jezdic, ja napisze jak uzywac Su (to sygnalizacja).
 
 
 
vostroved 
user


Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 87
Skąd: Russia
Wysłany: 09-11-2018, 12:01   

(RU) Если автор будет не против я могу помочь с поиском объектов
(PL) Jeśli autor nie będzie miał nic przeciwko, mogę pomóc w wyszukiwaniu obiektów.
 
 
 
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 09-11-2018, 12:18   

Ну а чего я буду против-то? Только убедись, что у тебя самого нет левака, не нужно распространять всякую бяку еще и среди иностранных коллег.


Nie mam nic przeciwko, mozesz robic to. Ale dorzdzam pierwsze zaszukac dodatki w strone, ktora na gore.

Co do sygnalizacji: kiedy zaczniecie grac, zobaczcie po lewej strone list z stacjami. Musicie wiedzac stacji, gdzie wy jesteście, na przyklad na dworcu i zaszukac go w listu. Dalej dodtknij na nazwiski stacji. Dalej zobaczcie nazwisko of the railway light (prszepraszam, nie wiem jak to po polsku) i dotknij na to same w listu. Teraz zobaczycie list dostepnych sposobow jazdy i dotnij na ten, kiedy chciece jehac.

Mam nadzeja, co dobrze poewiedzalem.
Ostatnio zmieniony przez B.U.G.O.R. 09-11-2018, 12:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
vostroved 
user


Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 87
Skąd: Russia
Wysłany: 09-11-2018, 19:04   

RBach napisał/a:
Bugor, a możesz spakować użyte dodatki i gdzieś wstawić? Ja chętnie pojeżdżę, ale ściąganie wszystkiego z DLS zajmie z trzy tygodnie. Nie każdy ma bilet na szybkie ściąganie...

Wyślij listę przedmiotów, których nie masz, pomogę ci znaleźć
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 245 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3791
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 09-11-2018, 20:14   

vostroved napisał/a:
Wyślij listę przedmiotów, których nie masz, pomogę ci znaleźć


Wszystko jest na DLS. Chodzi o czas potrzebny na ściągnięcie. Najlepiej całą paczkę wszystkiego.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
Peeet2005 
super trainz


Pomógł: 7 razy
Wiek: 58
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 403
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-11-2018, 11:33   

Ja ściągnąłem wszystko z DLS więc jakby ktoś chciał to wyślę :)
_________________
KUID:269437
 
 
 
Peeet2005 
super trainz


Pomógł: 7 razy
Wiek: 58
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 403
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-11-2018, 12:10   

Dodatki: https://mega.nz/#!Ek92SI5A!KLvDVsxsHLGAZS_NOPK8xmpJW1CIg30H3uB3KzDdxXk

Dodatki mają ponad 1.6 GB
_________________
KUID:269437
Ostatnio zmieniony przez Peeet2005 11-11-2018, 12:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 11-11-2018, 16:22   

Dobrze! Czekam na opinii!
 
 
 
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 16-11-2018, 13:22   

No co słychać po mapke?
 
 
 
Peeet2005 
super trainz


Pomógł: 7 razy
Wiek: 58
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 403
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-11-2018, 13:39   

Tak przeglądnąłem mapkę na razie tylko w trybie geodety, żeby sobie wyrobić jakiś pogląd. Od strony technicznej jest zrobiona bardzo fachowo. Tak wg mnie oczywiście. Jest tam mnóstwo włożonej pracy, co podziwiam bo to trasa dość duża. Co zaś do treści to moim zdaniem mapa nieco mało zróżnicowana jak na taką wielkość. Szczerze mówiąc można trochę przysnąć podczas jazdy. Dla swojego użytku podwyższyłem dozwolone prędkości i było już znacznie lepiej. Przydałoby się dorzucić więcej przemysłu, może urozmaicić krajobrazy. To tak w skrócie póki co a jak przetestuję dokładniej to dopisze.
_________________
KUID:269437
 
 
 
CenariusPL 
super user


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Sie 2015
Posty: 129
Skąd: Sanok
Wysłany: 20-11-2018, 23:28   

Na TS10 podczas próby dodania tych dodatków wszystkich z tej paczki wywala błąd
"BĹ‚Ä…d: Nie można otworzyć pliku CDP 'F:\Pobrane\Dilema_dodatki.cdp' do odczytu"
Jakieś rozwiązanie?
_________________
Bieszczadzka Kolej Euroregionalna
Koleje Podkarpackie
 
 
 
Peeet2005 
super trainz


Pomógł: 7 razy
Wiek: 58
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 403
Skąd: Kraków
Wysłany: 21-11-2018, 12:45   

Obawiam się, że nic się nie da zrobić :-( Ja ściągałem mapę i dodatki on line i to wszystko zostało zainstalowane od razu (wykupiłem FCT na 7 dni :-D ) . Niestety zainstalowało się to pod T:ANE i to na dodatek pod wersją 97285. Zestaw dodatków zgrałem z Content Managera a podczas instalacji zostały one chyba przerobione nieco i już nie będą się uruchamiać na starszych wersjach Trainza. Przepraszam, że nie zaznaczyłem tego od razu.
Dodam tylko, że moje mapy, które choć raz uruchomiłem pod najnowszą wersją 97285 już nie chcą się uruchomić nawet pod oficjalną wersją 94916. Tzn otwiera się jedynie teren z teksturami i nic poza tym. Żadnych torów zabudowań czy roślinności. Tak wymyślono i nic na to nie poradzimy.
_________________
KUID:269437
 
 
 
CenariusPL 
super user


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Sie 2015
Posty: 129
Skąd: Sanok
Wysłany: 21-11-2018, 13:03   

To mapkę pod TANE otwierałeś? Ta paczka podejdzie pod wersję 94916?
_________________
Bieszczadzka Kolej Euroregionalna
Koleje Podkarpackie
 
 
 
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 21-11-2018, 17:59   

Mapa dlia TS12, my nie lubiemy TANE w Rosje.

Mapa jest realne i poniewaz ja nie moge przemysłu dodac, bo to nie sa w ten miastah. Tez po prędkości, Rosja jest bardzo powoli kraj (koleja), prędkości w mapke jest realne.
 
 
 
Peeet2005 
super trainz


Pomógł: 7 razy
Wiek: 58
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 403
Skąd: Kraków
Wysłany: 22-11-2018, 18:46   

Ja już nie używam tych starszych wersji Trainza odkąd wyszło T:ANE. Sądzę jednak, że może być kłopot pod wersją 94916 bo jak wcześniej wspominałem ta najnowsza wersja 97285 lubi coś tam modyfikować i wcześniejsze wersje są bezradne :(. Chcę za to zaznaczyć, że w zasadzie nie było wiele wśród dodatków, które wykazywałyby błędy. O ile pamiętam to może było kilka i łatwo było je poprawić. Jako że mam też wersję 94916 spróbuję czy to pójdzie


====Edycja Godzina 19:08=====


No więc sprawa wygląda tak, że jeżeli sama mapa nie była zmieniana to te dodatki pójdą na wersji 94916. Ta mapa którą mam i uruchomiłem pod 97285 to już pod wersją 94916 ładuje tylko teren i tekstury. Ale oryginalna uruchamia się OK. Trochę to trwało bo starszą wersję mam na zwykłym dysku, ale i co ciekawe podczas ładowania ciągle coś ściągało się z sieci. I to wcale nie tak mało bo szybkość ściągania wahała się w okolicach 70-80 Mbit/s a bywało i pomad 100Mbit.

I jeszcze odpowiadając koledze B.U.G.O.R - jeśli to ma być mapa realna no to rzecz jasna nie można nic dodawać ponad to co już istnieje. Dotyczy to oczywiście wersji oficjalnej bo na własny użytek zagoniłem cale tabuny ludzi i poprawiają stan torowisk na tyle, żeby można średnie prędkości podwyższyć :-D a infrastrukturę rozbudujemy z czasem ;-)

[ Komentarz dodany przez: zolwik: 22-11-2018, 19:49 ]
Czy naprawdę tak bardzo ciężko jest użyć opcji EDYCJA i napisać jeden post zamiast 3?

Za następne takie "wyskoki" będą ostrzeżenia
_________________
KUID:269437
Ostatnio zmieniony przez zolwik 22-11-2018, 19:49, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
 
Bismarck1969 
user


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Cze 2017
Posty: 91
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 27-11-2018, 10:48   

B.U.G.O.R. Jak to jest możliwe ze mam wszystkie dodatki do twojej mapy żadne nie są błędne nic nie brakuje a jednak w twoich rozjazdach brakuje iglic chociaż wszystkie są kompletne mam t TANE build 97285
 
 
 
B.U.G.O.R. 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 02 Lis 2018
Posty: 8
Skąd: Rosja
Wysłany: 27-11-2018, 12:21   

Bismarck1969, nie jestem pewny, ze rozumialem poprawne. Mozesz dodac screenshot z problemem?
 
 
 
jagg
super user


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 142
Skąd: cz
Wysłany: 02-12-2018, 11:27   

TANE build 97285 je beta SP3 HF1?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group