FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
05-11-2018, 18:27
Błąd po instalacji patcha
Autor Wiadomość
Wielebny
user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 84
Skąd: Polska
Wysłany: 31-10-2018, 11:38   Błąd po instalacji patcha

Zainstalowałem na czysto trainza, wgrałem obydwa patch'e jak zawsze żeby gra miała build: 49933, lecz po instalacji nie mogę uruchomić gry, mimo że jest zgodność uruchom w trybie windwows 7. Wcześniej nie miałem takich problemów, kilkakrotnie reinstalowałem grę..
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 217 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4941
Skąd: Wrocław
Wysłany: 31-10-2018, 11:48   

A zresetowales kompa? :-P
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Wielebny
user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 84
Skąd: Polska
Wysłany: 31-10-2018, 14:11   

Hehe, raczej że tak kilkakrotnie :D
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1493
Skąd: Lubin
Wysłany: 31-10-2018, 14:18   

Ten komunikat mi się pojawił jak baza poszła całkiem w krzaki. O ile pamiętam pomogło usunięcie pliku bazy (assets.tdx i assets.bak) i wymuszenie naprawy z odbudową (dłuuuuugie!).
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2,SM/SP/SU42
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
Wielebny
user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 84
Skąd: Polska
Wysłany: 01-11-2018, 10:03   

Gdzie te pliki znajdę? mam kopię zapasową na dysku ale tam mam tylko folder z dodatkami, wpisując w wyszukiwarkę windows-ową nie odnajduje ich.
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 233 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3714
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-11-2018, 12:42   

Wielebny napisał/a:
Gdzie te pliki znajdę?


W folderze gry ->UserData jest assets.tdx. Jeden folder głębiej w Cache jest assets.bku.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
Ostatnio zmieniony przez RBach 01-11-2018, 12:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wielebny
user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 84
Skąd: Polska
Wysłany: 01-11-2018, 14:48   

Niestety, był tylko jeden plik w cache, ale usunięcie nic nie pomogło, nawet reset PC.
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 233 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3714
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-11-2018, 15:42   

W cache jest jeden, z rozszerzeniem .bku. „Piętro wyżej”, bezpośrednio w UserData jest z tozszerzeniem .tdx. Trzeba usunąć oba.

I oczywiście trzeba pamiętać o „przypadłości” 2010, polegającej na oznaczeniu niektórych sprawnych dodatków jako błędnych przy takiej kompleksowej odbudowie. I konieczności wyfiltrowania w/g „błędne”, zaznaczenia wszystkich i wybraniu „pokaż błędy i ostrzeżenia”, w celu automagicznej naprawy tych fałszywie oznaczonych :)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
Ostatnio zmieniony przez RBach 01-11-2018, 15:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1493
Skąd: Lubin
Wysłany: 01-11-2018, 19:20   

RBach napisał/a:
I oczywiście trzeba pamiętać o „przypadłości” 2010, polegającej na oznaczeniu niektórych sprawnych dodatków jako błędnych przy takiej kompleksowej odbudowie.


Mój czasem nawet przy zwykłym zatwierdzaniu tak robi :P
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2,SM/SP/SU42
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
Wielebny
user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 84
Skąd: Polska
Wysłany: 01-11-2018, 20:20   

Sprawdzalem i wlasnie nie ma tych plikow. Mam kopie folderu "user_data" czy jakos tak gdyz mam tam ok 18gb dodatkow i tam sa, ale w nowo instalowanej nie. Sprobuje zainstalowac na nowo i wgrac patch 1 z aurqnu bo tak mialem z plyty.

Prosze wybaczyc brak Polskich liter pisze z telefonu.
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 233 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3714
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-11-2018, 20:24   

Wielebny napisał/a:
Sprobuje zainstalowac na nowo.


W przypadku tej durnej gry, to pierwsze co przychodzi do głowy :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
Wielebny
user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 84
Skąd: Polska
Wysłany: 05-11-2018, 09:44   

No niestety, ale ta jak to ująłeś słusznie "durna" gra dalej ma problemy.
Zainstalowałem na czysto, wgrałem patch 42953_to_43434 wgrał się elegancko, chciałem wgrać patch 43434_to_44088 już wyskakuje komunikat "
Cytat:
This patch file is not applicable to your current installation version.
No valid patch operation was specified. Patching aborted.
Nie mam już pomysłów co robić, nigdy aż "takich" problemów z tym symulatorem nie miałem, a siedzę w nim od Trainz 2004. Co jest najlepsze, po uruchomieniu gry nie ma nic, oprócz czarnego małego paska z numerem bulidu :D
Ostatnio zmieniony przez Wielebny 05-11-2018, 09:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wielebny
user


Dołączył: 01 Sie 2013
Posty: 84
Skąd: Polska
Wysłany: 05-11-2018, 12:56   

Zainstalowałem na czysto wszystko, tylko na dysku "C" zainstalowałem w pierwszej kolejności patch: 43434_to_44088 w drugiej, 44088_to_49933 i wszystko elegancko się zainstalowało, tylko przerzuciłem grę na dysk "D" coby uniknąć problemów po formacie. Dziękuje wszystkim za pomoc temat można zamknąć.
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1493
Skąd: Lubin
Wysłany: 05-11-2018, 16:33   

Jak już masz raz działającą, to trzymaj w bezpiecznym miejscu, bo to można przenosić bez instalacji. Mój TS2010 już tak chyba z siódmy rok śmiga, na trzecim albo czwartym systemie z kolei, a nawet mogę go sobie przepinać między stacjonarnym a lapkiem i nie ma problemów.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2,SM/SP/SU42
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group