Witam, mam taki problem z grafika w TS 2010, a mianowicie mając ustawione OpenGL strasznie mi klatkowałą gra. Po zmianie tryby na DirectX gra nabrała płynności, generalnie wystąpiła ogromna poprawa graficznie, lecz na tym trybie strasznie rozmywają się, bądź zanikają litery we większości tekstów w całej grze. Nie chcę wracać na tryb OpenGL bo na takim klatkowaniu nie da się grać. Pokażę na screenie jak to dokładnie wygląda. Co do wersji gry mam 49933.
PS. nie wiem czy dobrze wstawiłem screena, więc jeśli coś nie tak, to prosiłbym o poprawienie.
Rozdzielczosć w grze ustawiłem taką, jaką mam maksymalną w monitorze, czyli 1680x1050, a co do grafiki i procka to nvidia geforce gtx 650, a procek amd fx6300 six core 3,5 gHz
W panelu sterowania NVIDIA wyłącz wygładzanie krawędzi FXAA, powinno pomóc, przynajmniej u mnie wyłączenie tej opcji rozwiązuje problem z niewyraźnymi literami w tekście. :)
Ostatnio zmieniony przez kasztan 28-06-2018, 20:31, w całości zmieniany 1 raz