FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Brak mapy i czarne loki
Autor Wiadomość
mac44 
nowy


Dołączył: 13 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: StG
Wysłany: 18-02-2018, 17:07   Brak mapy i czarne loki

Postąpiłem wg instrukcji Jamala, ale nie widzę katalogu, w którym powinna być moja mapa, tj. w custom jest diplacement i nic ponadto.

Wgrałem również Kolej Doliny Raduni i trawa jest czarna, ściany budynków, także kilka loków ze strony TrainzArt - są czarne - one są przeznaczone do TRS 2004 - będą grać w 2009?

W ustawieniach menedżera odznaczyłem sprzętową akcelerację kompresji tektur, ale nic to nie dało.

Czeka mnie reinstalacja 2009?

Czy temat kontynuować we wątku polanowskim w Piaskownicy?
_________________
TS 2009 WB ed.
Ostatnio zmieniony przez mac44 18-02-2018, 17:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
rysztur
zaawansowany


Pomógł: 60 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 18-02-2018, 18:14   

A po tym odznaczeniu akceleracji, dokonałeś zabiegu: otwarcia wszystkich dodatków do edycji i ponownego ich zatwierdzenia w CMP?
 
 
mac44 
nowy


Dołączył: 13 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: StG
Wysłany: 19-02-2018, 21:22   

Zrobiłem tak jak napisałeś, faktycznie wróciły pewne tekstury na mapę Raduni, nadal brak drzew i paru elementów, ale to może dlatego, że musiałem mu przerwać i teraz robię j raz...

Chyba szybciej byłoby przeinstalować i paczować raz jeszcze.

Nadal nie mogę znaleźć stworzonej przez siebie linii.

W custom nie ma maps, tylko displacement, nigdzie nie mogę znaleźć tego katalogu, na żadnym dysku, choć mapa jest w Geodecie i Maszyniście.

:-|

Jeszcze jedna uwaga - jak są komunikaty w takich zielonych tablicach, to niektóre litery są szare, inne białe, tak na przemian, źle się to czyta...

Ktoś się z tym spotkał?


W UserData są sessions i tam są faktycznie sesje z Doliny Raduni i mapy oryginalnej, z mojej sesji nie ma...

W ustawieniach tej linii nie ma opcji Poland, są szwajcaria, anglia i cos tam jeszcze, ale Poland nie ma.
_________________
TS 2009 WB ed.
Ostatnio zmieniony przez mac44 19-02-2018, 21:48, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 19-02-2018, 22:30   

Wszelkie dodatki masz w CMP, ustawiasz tam "Moja zawartość" i pokaże Ci wszystko co jest na Twoim kuidzie.
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
mac44 
nowy


Dołączył: 13 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: StG
Wysłany: 20-02-2018, 15:07   

Uff..

Info dla innych: mam Windows 10 i TS 2009 World Builder

Przeinstalowałem grę:

tym razem zanim uruchomiłem Setup - najpierw pod prawym klawiszem myszy rozwiązałem problemy ze zgodnością tj. odpalanie gry ustawiłem jak w windows XP, wtedy zainstalowałem, a potem spaczowałem.

Trochę wolniej się wgrywa, ale obraz lepiej wygląda, litery na tablicach są białe...

Nadal nie mam katalogu maps tam, gdzie powinien być.

Instalację robię na innej niesystemowej partycji - może to jest powód ? :-|

Ile zajmuje u was TS?

Może jednak powiększę partycję systemową i wgram go zgodnie z domyślnymi ustawieniami.
_________________
TS 2009 WB ed.
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław
Wysłany: 20-02-2018, 15:51   

foldery maps, custom itp były w trs 2004. w 2006+ masz program CMP do zarządzania zawartością, i tam sobie wyszukujesz to co chcesz. Szukasz swojej mapy? odpalasz zakładkę Moja zawartość i masz tam swoją mapę, następnie wybierasz prawoklikiem EDYCJA i otwórz w eksploratorze
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
mac44 
nowy


Dołączył: 13 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: StG
Wysłany: 20-02-2018, 17:06   

Moja zawartość - nie, nic tam nie ma.

Zima w Niemczech - poranna sesja - w Geodecie śnieg jest biały z plamami w kolorze zielonkawym.

W Maszyniście - cały śnieg jest zielony.... ta sama plansza. Nieco bieli jest tylko pod lampami. Tak to chyba nie może być.

W ogóle w CMP w zakładce zainstalowano jest tylko jedna pozycja - lokalny towarowy 474.
_________________
TS 2009 WB ed.
 
 
 
mac44 
nowy


Dołączył: 13 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: StG
Wysłany: 21-02-2018, 08:35   

Jest. :-)

Ale i nie ma :mrgreen:

Wczoraj nic nie było, dzisiaj jest cała lista, znalazłem też Polanów.

Wgrałem też wczoraj KD Raduni - wszystko ok., pojeździłem trochę, wgrałem loki ze strony TrainzArt - kilku nie ma (min. SU46) ale nie powoduje to tragedii. Loki były na 2006 r.

EDYCJA:

Znowu nic nie pokazuje. :mrgreen:

Moja zawartość - pokazuje moje ID w Auranie - i nic na liście.
Dopiero wpisanie w szukajkę Polanow i kategorię "linie" pokazuje moją mapę.

Serwer wymiany plików jest pusty.


W ustawieniach CMP mam "Usuń obiekty z pomocnika pobierania" "Automatycznie po ukończeniu" - to pewnie dlatego.








    _________________
    TS 2009 WB ed.
    Ostatnio zmieniony przez mac44 21-02-2018, 09:36, w całości zmieniany 1 raz  
     
     
     
    Wyświetl posty z ostatnich:   
    Odpowiedz do tematu
    Nie możesz pisać nowych tematów
    Nie możesz odpowiadać w tematach
    Nie możesz zmieniać swoich postów
    Nie możesz usuwać swoich postów
    Nie możesz głosować w ankietach
    Dodaj temat do Ulubionych
    Wersja do druku

    Skocz do:  

    Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group