FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wifi a laptop
Autor Wiadomość
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 25-09-2016, 11:34   Wifi a laptop

Może ktoś ma rozwiązanie: mam netia spot. Telefon, inne laptopy łączą się z tej sieci a mój laptop po prostu jej nie widzi. Resetowanie routera nic nie daje. Inne sieci wykrywa bez problemu i łączy się z siecią play.
 
 
 
T448p 
user



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Mar 2016
Posty: 70
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 25-09-2016, 12:16   

Być może jest uszkodzona karta bezprzewodowa, może zrób re-instal sterowników Wi-Fi, albo twoja karta nie współpracuje z kanałem, kodowaniem lub typem sieci
_________________
-"Janek, ty coś licho dymosz"
-"Stara nie narzeka, przecież ładnie dmucha ta tamarka"
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 25-09-2016, 12:28   

Sieć wywiało z 3 dni temu. Wcześniej działała, ale resetowałem router. Jakiś czas temu miałem to samo i sieć pojawiła się po kilku dniach.
 
 
 
T448p 
user



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Mar 2016
Posty: 70
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 25-09-2016, 12:55   

Ja miałem taki przypadek (wi-fi z V-line'u) że owszem łączył sie z siecią ale nie można było załadować stron i póznej sie okazało że to dostawca właśnie coś robił
_________________
-"Janek, ty coś licho dymosz"
-"Stara nie narzeka, przecież ładnie dmucha ta tamarka"
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 25-09-2016, 13:23   

W tym przypadku siec jest niewidoczna. Na telefonie działa. Inne sieci np play łączą się.
 
 
 
T448p 
user



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Mar 2016
Posty: 70
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 25-09-2016, 13:41   

No to może być wina sterowników to mi jedynie przychodzi na myśl
_________________
-"Janek, ty coś licho dymosz"
-"Stara nie narzeka, przecież ładnie dmucha ta tamarka"
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 25-09-2016, 13:48   

Ale inne bez problemu łapie. Jak wczesniej napisałem. Juz miałem taki problem i samo się naprawiło.
 
 
 
T448p 
user



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Mar 2016
Posty: 70
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 26-09-2016, 18:58   

Widać teraz też potrzebuje czasu
_________________
-"Janek, ty coś licho dymosz"
-"Stara nie narzeka, przecież ładnie dmucha ta tamarka"
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 26-09-2016, 20:17   

Przyszedł monter i wszystko działa
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 28-10-2016, 16:32   

Niestety problem ponownie wrócił. Nie mam pojęcia co robić. Karta została ponownie zainstalowana.
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 28-10-2016, 16:39   

Masz mozliwosc wejscia na router z innego urzadzenia i sprawdzenia na jakim kanale chodzi?
_________________
MEOW!
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 28-10-2016, 16:42   

Drugi laptop. Jak to zrobić?
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 28-10-2016, 16:54   

https://www.google.pl/url...77SkyZA&cad=rja

strona 6 instrukcji , pozniej strona 17, i jesli masz "kanal automatyczny" sprobuj kanal 1
_________________
MEOW!
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 28-10-2016, 17:02   

Ale na innych urządzeniach wszystko działa. Mój laptop nie może sie połączyć :/
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 28-10-2016, 17:10   

Niektore laptopy maja problem jak kanal wifi jest spoza zakresu 1-11 wiec proponuje to sprawdzic.
_________________
MEOW!
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 28-10-2016, 17:12   

Ok. działam. Tylko z mojego sie nie da połączyć z routerem. Idę na innego lapa.
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 28-10-2016, 18:03   

Nie mogę sie zalogować do routera. Nie wchodzi na hasła. A netia zawalona telefonami. %$Y*^$ netia.
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 28-10-2016, 18:09   

Monter, i ma ci dac hasla oraz poinformowac co bylo uszkodzone. W razie czego przetlumacze z elektronicznego na polskawy.
_________________
MEOW!
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 28-10-2016, 18:18   

Działa :)

Źle w instrukcji maja podane hasła i loginy.

Dałem kanał 1 i załapał laptop. Bardzo dziekuję :)
 
 
 
monaser
świeżak


Dołączył: 07 Lut 2017
Posty: 1
Skąd: Czersk
Wysłany: 07-02-2017, 18:39   

no i super że już działa :P
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5096
Skąd: Wrocław

Wysłany: 07-02-2017, 18:43   

monaser napisał/a:
no i super że już działa :P


Kolega nie ma co robić?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group