Wysłany: 16-03-2008, 10:00 Problem z przejazdami ZSPK.
Witam!
Mam problem: chciałem sobie zrobić przejazd ZSPK, przeczytałem instrukcje, jest na razie dobrze. I tu właśnie mam problem. Nie wiem dlaczego ale mam jakiś DZIWNY przejazd ZSPK! :[
Screen:
Przejazd instalowałem w kolejności od 1 do 3 według uwagi w downloadzie PTT.
Przejazd jest jak najbardziej normalny, a konkretnie jest to uniwersalna płyta przejazdowa do którego za pomocą niewidzialnego toru podłączasz kontroler przejazdowy. Do skarajnych węzłow (chodzi o to 4 w linii)podłączasz droge. Reszta już sie domyślisz :)
Jeśli brać pod uwage Twój screen, to:
1. dwa kółeczka, które są bliżej Ciebie, służą do podłączenia niewidzialnego toru z kontrolerem przejazdowym
2. cztery kółeczka oddalone bardziej od Ciebie, to są punkty przyłączania drogi (takiej dla samochodów). Jeśli masz pojedynczy tor, to drogę podłączasz do wewnętrznych kółeczek (tych bliżej toru kolejowego), jeśli masz np. podwójny tor, to podłączasz końcówki drogi do kółeczek najdalej oddalonych od toru.
>>> Do instrukcji patrzyłem ale tam na obrazkach nie ma tych punktów łączenia więc nie wiem co i jak. >>>
Nie potrafisz czytać komiksów? :) Ach, zapomniałem, to nie to pokolenie :(
Również mam problem z tymi przejazdami. W instrukcji płyta przejazdowa wygląda całkiem inaczej. Pomimo prawidłowego podłączenia przejazd "działa inaczej"... :-?
poswiecilem chwile czasu i wykonalem maly tutorial.
1. stawiamy uniwersalna plyte przejazdowa.
2. obok dostawiamy kontroler przejazdowy.
3. przez plyte przejazdowa przeciagamy tor, a sama plyte z kontrolerem laczymy niewidzialnym torem.
4. w miejscu w ktorym przeciagniemy droga, ustawiamy nawierzchnie przejazdowe, wybieramy przycisk "?", klikamy na tigger nawierzchni i wybieramy jej rodzaj.
5. w dowolenj odleglosci ustawiamy tigger kontrolera, tigger kontrolera wlaczajacy, lub tigger kontrolera wylaczajacy. (tigger bedzie aktywowal szalabany i swiatla gdy pociag po nim przejedzie, wiec ustawiamy go w jakiejs rozsadnej odleglosci).
6. za pomoca przycisku "?" wlaczamy ustawienia kontrolera przejazdowego. nadajemy mu dowolna nazwe (w tym przypadku AAA), oraz dodajemy tiggery ktore postawilismy na torach.
7. ustawiamy zapory i inne elementy przejazdu nazywajac je kolejno:
szlaban pierwszy - AAA1
szlaban drugi - AAA2
swiatla pierwsze - AAA3
swiatla drugie - AAA4
i tak kolejno z kazdym nastepnym elementem przejazdu.
a jaka masz wersje gry?? i ze tak zapytam czemu w geodecie masz HUD(czy jak to sie pisze ) z maszynisty?? tzn ikonke wlaczenie radia,sprzegania itp
Też chciałbym wiedzieć skąd to mam.. Zostało po teście i nie chce zniknąć.. I w tej sesji już nie mogę wziąć innego sterowania niż DDC.... A nie chce mi się po raz kolejny stawiać pociągów, aby sprawdzać, czy pasują... Więc już dalej edytuję <wspominałem już ten problem niedawno>. Problem rozwiązuje tylko zaczęcie nowej sesji
Innymi słowy: Testowałem. Wróciłem do geodety... I w tej sesji jakoś zostało...
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 25-06-2008, 21:03, w całości zmieniany 1 raz