FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Stacje, perony itd
Autor Wiadomość
Kujawix 
świeżak


Wiek: 21
Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 9
Skąd: Toruń
Wysłany: 31-07-2016, 15:58   Stacje, perony itd

Cześć, mam problem z stacjami i przystankami. Chodzi o to gdy wieżdżam pociągiem na daną stację lub przystanek, drzwi się nie otwierają i nikt wsiada i wysiada. Trzeba położyć jakiś specjalny tor, czy jakiś odpowiedni peron?
 
 
 
Aikozann
zaawansowany


Pomógł: 45 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 847
Skąd: Sierpc
Wysłany: 31-07-2016, 16:31   

Owszem, jest specjalny fragment toru stałego który pełni rolę przystanku osobowego (tor, a nie peron). A peron dostawia się jakikolwiek.
 
 
Kujawix 
świeżak


Wiek: 21
Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 9
Skąd: Toruń
Wysłany: 31-07-2016, 16:42   

Aikozann napisał/a:
Owszem, jest specjalny fragment toru stałego który pełni rolę przystanku osobowego (tor, a nie peron). A peron dostawia się jakikolwiek.


Jak on się nazywa ten specjalny fragment? Bo ja próbowałem na MG Pasagners 20/40/90m.
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 23 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 343
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 31-07-2016, 17:37   

Kolego jeżeli ci chodzi o coś takiego jak kawałek toru z przezroczystym peronem i ludźmi wsiadającymi i wysiadającymi to jest takie coś wbudowane w grę a zwie to się : Stacja podstawowa o numerze <kuid2:30501:22005:4>, wstawiasz to łączysz torem jeden i drugi koniec i działa jak należny :-) , można to pokryć np zwykłym peronem bez żadnej funkcji pasażerskiej(bez skryptu) i fajnie to wygląda , jeżeli byś tego nie posiadał pisz w tym temacie to podeślę na upload.
 
 
 
Kujawix 
świeżak


Wiek: 21
Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 9
Skąd: Toruń
Wysłany: 31-07-2016, 22:00   

Zmiennik115 napisał/a:
Kolego jeżeli ci chodzi o coś takiego jak kawałek toru z przezroczystym peronem i ludźmi wsiadającymi i wysiadającymi to jest takie coś wbudowane w grę a zwie to się : Stacja podstawowa o numerze <kuid2:30501:22005:4>, wstawiasz to łączysz torem jeden i drugi koniec i działa jak należny :-) , można to pokryć np zwykłym peronem bez żadnej funkcji pasażerskiej(bez skryptu) i fajnie to wygląda , jeżeli byś tego nie posiadał pisz w tym temacie to podeślę na upload.


Prawie to, ale to nie to.. Ale głównie chodzi mi o to jak podjeżdżam moim trajnem to że się te drzwi otwierają i ludzie wsiadają.
Tutaj mi te ludzie latają nad peronem i po za a peron widać to przezroczytość. Masz może jeszcze coś innego?
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5090
Skąd: Wrocław

Wysłany: 31-07-2016, 23:03   

a możesz pisać w jakimś bardziej zrozumiałym języku?
na ten przeźroczysty peron musisz umieścić jakiś peron "widoczny", taki jak Ci się podoba
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 23 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 343
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 01-08-2016, 05:36   

Kujawix napisał/a:
Zmiennik115 napisał/a:
Kolego jeżeli ci chodzi o coś takiego jak kawałek toru z przezroczystym peronem i ludźmi wsiadającymi i wysiadającymi to jest takie coś wbudowane w grę a zwie to się : Stacja podstawowa o numerze <kuid2:30501:22005:4>, wstawiasz to łączysz torem jeden i drugi koniec i działa jak należny :-) , można to pokryć np zwykłym peronem bez żadnej funkcji pasażerskiej(bez skryptu) i fajnie to wygląda , jeżeli byś tego nie posiadał pisz w tym temacie to podeślę na upload.


Prawie to, ale to nie to.. Ale głównie chodzi mi o to jak podjeżdżam moim trajnem to że się te drzwi otwierają i ludzie wsiadają.
Tutaj mi te ludzie latają nad peronem i po za a peron widać to przezroczytość. Masz może jeszcze coś innego?
To w takim razie wstaw sobie peron pojedynczy 350m który jest wbudowany w grę, posiada skrypt więc pasażerowie wsiadają i wysiadają, nie latają poza peronem przynajmniej mi się to nigdy nie zdarzyło
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 122 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3724
Skąd: Opole
Wysłany: 23-08-2016, 17:58   

Jest coś takiego, znaczy dodatek: AJS Niewidzialna stacja i możliwość od jednego do ośmiu peronów.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group