FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
05-04-2016, 18:50
Jak usunąc linijkę w configu CMP v3.6
Autor Wiadomość
Ramperro 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 8
Skąd: Sosnowiec :D
Wysłany: 05-04-2016, 17:03   Jak usunąc linijkę w configu CMP v3.6

Nie wiedziałem, co się stało z ET22. :-?
Ale dzięki pomocy D_M'a, dowiedziałem się co zrobić, ale nie wiem jak usunąć jaką kolwiek literę w configu! :!: :!:

Dzięki za pomoc!
_________________
Lubię pociągi.... i tyle :D
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5096
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-04-2016, 17:08   

otworzyć owy config, odszukać ową linijkę i ją usunąć.
zamknąć config, zatwierdzić zmiany i już
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Ramperro 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 8
Skąd: Sosnowiec :D
Wysłany: 05-04-2016, 17:17   

Chyba się nie zrozumieliśmy.
No to tak:
Otwieram config, następnie szukam danej linijki stawiam kreskę w odpowiednim miejscu, klikam Backspace i nic się nie dzieje!
_________________
Lubię pociągi.... i tyle :D
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 23 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 343
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 05-04-2016, 17:23   

Otwierasz config, zaznaczasz myszką wpis np engine z podanym configiem i delete , potem zapisz jako i wychodzisz
 
 
 
Ramperro 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 8
Skąd: Sosnowiec :D
Wysłany: 05-04-2016, 17:26   

Zmiennik....

Wszystkiego próbowałem!
Kurde klikać Backspace, zaznaczyć i nacisnąć Delete, a nawet zaznaczyć, prawym i nawet tego nie można usunąć! Bo "Usuń" jest szare a nie czarne!
_________________
Lubię pociągi.... i tyle :D
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 05-04-2016, 17:30   

Rozumiem że chodzi o błędny w TS12 interior ET22 od Sir_M, problem opisany w tym temacie: http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=9043

Na początek odszukaj ten interior w CMP: ma nazwę "ET22 Interior" <kuid:2703:55002>
- otwierasz ten dodatek do edycji Ctrl+Shift+E
- w otwartym folderze dodatku szukasz pliku config.txt
- jeśli masz jakiś mądrzejszy program do plików tekstowych (polecam notepad++) to nawet nie musisz szukać tej linijki, tylko skrótem Ctrl+F odnajdujesz tą linijkę z pustym tagiem att i ją usuwasz.
Zapisujesz plik config.txt, zamykasz otwarty folder dodatku, oraz zatwierdzasz zmiany w dodatku (skrótem Ctrl+M) w CMP

Jak wszystko zrobisz dobrze to interior będzie bez błędu, pozostanie tylko 46 ostrzeżeń: http://www.trainz.pl/_for...et22+att#128929
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5096
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-04-2016, 17:31   

w cmp otwierasz folder z configiem, czy używasz opcji pokaż config?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów

Wysłany: 05-04-2016, 17:34   

Jesteś trolem, czy przeszedłeś nieudaną lobotomię?
Otwierasz CMP, zaznaczasz dodatek który cię interesuje, najlepiej przez kliknięcie na niego LEWYM PRZYCISKIEM MYSZY i korzystasz z kombinacji klawiszy CTRL+SHIFT+E aby otworzyć dodatek do edycji, LUB klikasz na dodatek prawym klawiszem myszy i z listy opcji jaka się rozwinie wybierasz zakładkę EDYCJA, a następnie opcję EDYTUJ W EKSPLORATORZE. Otworzy się folder z zawartością dodatku.

Wyszukujesz plik CONFIG.TXT i otwierasz przez dwukrotne kliknięcie lewym przyciskiem myszy, lub zaznaczenie, jednokrotne kliknięcie i wbicie entera.
Po otwarciu pliku tekstowego można go EDYTOWAĆ. Po wykonaniu tej operacji zamykasz notatnik. Przy czym program zapyta, czy zapisać zmiany. Klikasz ZAPISZ, a następnie zamykasz folder.

Zatwierdzasz dodatek w CMP poprzez kombinację klawiszy CTRL+M, lub kliknięcie prawym przyciskiem myszy, zakładka EDYCJA i opcja WPROWADŹ.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Ramperro 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 8
Skąd: Sosnowiec :D
Wysłany: 05-04-2016, 17:36   

zolwik napisał/a:
w cmp otwierasz folder z configiem, czy używasz opcji pokaż config?


Otwieram przez opcję "Otwórz plik konfiguracyjny"
_________________
Lubię pociągi.... i tyle :D
Ostatnio zmieniony przez Ramperro 05-04-2016, 17:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 60 razy
Wiek: 36
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1662
Skąd: Lubin
Wysłany: 05-04-2016, 17:43   

Ramperro napisał/a:
zolwik napisał/a:
w cmp otwierasz folder z configiem, czy używasz opcji pokaż config?


Otwieram przez opcję "Otwórz plik konfiguracyjny"


To źle, bo ta opcja wyświetla tylko podgląd, i nie umożliwia edycji. Musisz robić tak, jak koledzy napisali.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
 
 
 
Ramperro 
świeżak


Wiek: 25
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 8
Skąd: Sosnowiec :D
Wysłany: 05-04-2016, 17:50   

DOBRA!
DZIAŁA.
Temat już można zamknąć.
Odpaliłem w WordPadzie i usunąłem att z windows!

SERDECZNE PODZIĘKOWANIA DLA [/b]D_M
_________________
Lubię pociągi.... i tyle :D
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 05-04-2016, 17:51   

Ramperro napisał/a:
Otwieram przez opcję "Otwórz plik konfiguracyjny"

Naprawdę tak beznadziejnie przetłumaczyli ten "View Config File" w TS12 PL :?: :lol:
W TS2010 jest "Pokaż plik konfiguracyjny"
Oczywiście plik config.txt możesz edytować tylko poprzez otwarcie dodatku do edycji.
Tą opcją CMP - "Otwórz plik konfiguracyjny" - możesz tylko ten plik podejrzeć.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group