Witam
Jak w temacie pobrałem fiaciki adhd ze strony RBach-a zainstalowałem zgodnie z instrukcją i wyskakuje mi błąd kabin gdzie w opisie jest podane że paczka zawiera wszystkie niezbędne pliki do pobrania.
I moje pytanie gdzie szukać tych kabin?
Pozdrawiam
Trzeba w każdej kabinie skopiować plik szyba.tga i szyba.texture.txt z foldeu głównego do folderu korytarz/night. Było to pisane juz co najmniej dwa razy w odpowiednim temacie.
Maszyna po prostu wspaniała, zabawa i nauka uruchamiania przednia. dzięki.
Tak na marginesie chyba znalazłem drobny błąd w instrukcji obsługi - uruchamiania, testowany na SU45 061:
błąd jaki się u mnie objawił polega na tym że wedle instrukcji po uruchomieniu silnika i sprawdzeniu wszystkich parametrów w dziale III w odnośniku piątym należy załączyć wentylatory grup silników, a w VII odnośniku przestawić nastawnik główny na W (pomijam nastawnik kierunkowy). W testowanym fiacie najpierw trzeba przestawić nastawnik główny na W, i dopiero wtedy załączą się wentylatory, o czym informuje właściwa lampka kontrolna, że o odgłosach pracy wentylatorów nie wspomnę.
no chyba że drużyny trakcyjne tak sobie tą maszynę przerobiły
Coś musiało Ci się zbugować w tej sesji. Skrypt jest w bibliotece, więc wszystkie wozy mają ten sam.
Bez uruchomionych wentylatorów przestawienie nastawnika na W nie daje żadnego efektu - nie zgaśnie lampka "styczniki liniowe" i nie przestawi się nawrotnik.
A już miałem nadzieje że w ramach np. awarii losowych powstała taka przeróbka, a to tylko gra rządzi się własnymi prawami. Dzięki za szybkie sprostowanie.
Za to - jeżeli o drobne różnice chodzi, to w różnych wozach bywają inaczej rozmieszczone przyciski czuwaka i odluźniacza (np 211 ma odwrotnie), a także przełączniki obrotowe grzania i ściemniaczy lampek/podświetlenia (213 ma na środku grzanie, większość po lewej, a np 175 w ogóle nie ma ściemniaczy).
A tak, tak. Takie drobne zmiany były w tamtym okresie dość częste.
Np. Jak jeździłem na ET21 261 w ruchu towarowym było wszystko zgodnie z wyposażeniem,
jak poszła w ruch pasażerski w plan pociągu 4621/6422 to koledzy przestawili sobie t-loka w to miejsce w którym ma go siódemka.
Witam
Widzę że temat nie jest zamknięty to mam małe pytanie odnośnie odpalania a mianowicie po wykonaniu wszystkich czynności tzn załączeniu baterii itp przesówam nastawnik rozruchowy w pozycję r1 załączam pompę oleju i tu właśnie jest problem nadyma ciśnienie do "półtora kreski" i stoi jest na to jakiś sposób?
Ostatnio zmieniony przez KADZIO91 02-02-2016, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Witam
Widzę że temat nie jest zamknięty to mam małe pytanie odnośnie odpalania a mianowicie po wykonaniu wszystkich czynności tzn załączeniu baterii itp przesówam nastawnik rozruchowy w pozycję r1 załączam pompę oleju i tu właśnie jest problem nadyma ciśnienie do "półtora kreski" i stoi jest na to jakiś sposób?
Ciśnienie oleju jest w porządku. Musisz coś innego źle robić, jeżeli silnik ci się nie uruchamia. Czy na pewno nastawnik rozruchowy jest na właściwej pozycji? Czy masz sprawną pompę paliwa? Sprawdź jej bezpiecznik w szafie jeśli masz włączone awarie. Przeczytałeś dokładnie i ze zrozumieniem instrukcję, czy strzelasz na ślepo?
Uruchamianie z komendy kasuje wszystkie awarie, dlatego zawsze działa.