FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kłopoty z Trainzem (zablokowany komputer).
Autor Wiadomość
supermat 
super user
Maszynista EN57


Wiek: 24
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 121
Skąd: Brwinów
Wysłany: 09-01-2015, 12:41   Kłopoty z Trainzem (zablokowany komputer).

Witam!!! Mam następujący kłopot: Często tak bywa (prawie zawsze), że kiedy gram, wywala mnie: klawiatura przestaje działać a ekran robi się czarny. Dopiero po resecie kompa wszystko zaczyna działać. Czy to może być z powodu karty graficznej? Czy moja wersja (2004) nie będzie dobrze działać na Windowsie XP? Proszę, pomóżcie mi.

Pozdrawiam.
 
 
 
Grabka
super user



Pomógł: 1 raz
Wiek: 21
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 155
Skąd: Brzeg Dolny
Wysłany: 09-01-2015, 21:30   

Może jakieś dane sprzętowe :?:
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów
Wysłany: 10-01-2015, 11:48   

Na xp powinno działać dobrze. Podaj parametry komputera. Procesor, karta graficzna, pamięć RAM, system 64, czy 32 bit, service pack 3, czy wcześniejszy. Daj sobie pomóc ;-)
Może po prostu blaszak się przegrzewa, to by pasowało do objawów, jak wiele innych rzeczy.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
supermat 
super user
Maszynista EN57


Wiek: 24
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 121
Skąd: Brwinów
Wysłany: 17-01-2015, 21:14   

Procesor na pewno 32 bit, a karta graficzna nie pamiętam ale chyba 2 giga
 
 
 
supermat 
super user
Maszynista EN57


Wiek: 24
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 121
Skąd: Brwinów
Wysłany: 17-01-2015, 21:51   

Przypomniałem sobie, że przed ustawieniem ulic nie wywalało. To wiele wyjaśnia:) Mogę używać po prostu zwykłych nawierzchni, ale mosty drogowe użyłem jako stacje metra.

PS Czy wie ktoś gdzie są (prócz strony Trainz depot) jakieś stacje metra???
 
 
 
supermat 
super user
Maszynista EN57


Wiek: 24
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 121
Skąd: Brwinów
Wysłany: 26-01-2015, 11:11   

Jednak mimo wszystko komputer szwankuje:( Może rzeczywiście wina karty graficznej? Coś się ostatnio dziwnie zachowuje przy niektórych grach np. w Minecraft mam podobny kłopot.
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 26-01-2015, 13:22   

Nie podałeś prawie żadnych danych ze specyfikacji swojego pc. Prawdopodobnie komputer się przegrzewa. Zainstaluj jakiś program do monitorowania temperatur, polecam SpeedFan: http://www.almico.com/sfdownload.php

Kiedy ostatnio czyściłeś komputer? Tak wygląda nie czyszczony pc: https://www.google.pl/sea...mputer&imgdii=_

Specyfikację swojego komputera również można sprawdzić jakimś programem. Kiedyś fajny był SIW - jak jeszcze był freeware. Teraz chyba lepszy jest Speccy: https://www.piriform.com/speccy/screenshots
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group