Wysłany: 07-07-2014, 13:12 Zmiana zwrotnicy po przejechaniu triggera
Cześć,
poszukuję jakiegoś skryptu, dodatku, który po przejechaniu danego triggera zmienia położenie zwrotnic. Wolałbym by było ot rozwiązanie dotyczące przejazdu przez znacznik, niż zmiany ustawienia zwrotnicy o określonym czasie.
Za wskazówki, instrukcje obsługi, wielkie dzięki, bo ze skryptami u mnie cienko ;)
Wysłany: 07-07-2014, 16:22 Re: Zmiana zwrotnicy po przejechaniu triggera
KGrid napisał/a:
poszukuję jakiegoś skryptu, dodatku, który po przejechaniu danego triggera zmienia położenie zwrotnic. Wolałbym by było ot rozwiązanie dotyczące przejazdu przez znacznik, niż zmiany ustawienia zwrotnicy o określonym czasie.
Jeżeli korzystasz z sygnalizy v5, to do niej masz mój trigger. Uzależnienie od pociągu, priorytetu i jeszcze paru innych opcji. Albo reaguje na wszystko, co przyjedzie.
@Zolwik - wywala komunikat "Błąd: Znacznika 'invisible' nie można użyć na kontenerze typu 'scenery-trackside'." , możliwe że spowodowane jest to tym, że ściągałem z chomika.
@RBach - zajebiste, tylko... strasznie niestabilne. Trzy razy przy uruchamianiu ekranu konfiguracji, wywalało mi TSa z Fatal Errorem. Ale już działa ;)
@RBach - zajebiste, tylko... strasznie niestabilne. Trzy razy przy uruchamianiu ekranu konfiguracji, wywalało mi TSa z Fatal Errorem. Ale już działa ;)
Bo to do tego trzeba mieć te Twoje +200 z podpisu, dla "niezajebistych" mapy "brytyjskie" i "wbudowane" semaforki
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 13-11-2015, 17:53
Pozwolę sobie na mały odkop tematu, za złotą łopatę dziękuję :)
Cytat:
Jeżeli korzystasz z sygnalizy v5, to do niej masz mój trigger. Uzależnienie od pociągu, priorytetu i jeszcze paru innych opcji. Albo reaguje na wszystko, co przyjedzie.
Korzystam z sygnalizacji v5, korzystam również z triggera. Są problemy z reakcją zwrotnicy przy SN61, zwrotnica nie zmienia położenia. We właściwościach triggera ustawione na konkretny pojazd czyli SN61 bądź na dowolny i niestety nie ma reakcji. Sprawdzane SP42-166 oraz Ty2 i działa bez zarzutu. Na SP45 jeszcze nie sprawdzałem.
Co może być przyczyną takiego zachowania się zwrotnicy przy przejeździe SN61?