Pomógł: 15 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-10-2008, 11:14
Autor jest ten sam co pustych :)
Sir_M.
Na razie to efekt eksperymentu. Po części jak widać udanego.
Jest możliwość podczepienia do transportera dowolnego wagonu bez ingerencji w jego siatkę czy nawet config. Na razie jednak tylko w geodecie przez własciwości wagonu i bez możliwości zdjęcia wagonu z transportera w maszyniście.
Niestety nie wiem czy wagon zachowuje funkcje "interaktywne"
Nie pytajcie się kiedy to będzie dostępne bo NIKT tego nie wie.
Prototypy testuje się długo ;)
Jest coś podobnego na DLS tyle że są to platformy OEBB oprócz tego znajduje się też tam wagon do przewozu kontenerów takich jakie znajdują się na wagonie Cd Slps
mam coś takiego ale to małe oszukaństwo tzw. niewidzialny tor na pewnej wysokości
Na stronach czeskich są takie wagony autor Vikfe
http://www.trainzpedro.cz/ szukaj pod Úzký rozchod
Ks ČD 760 [TRS]
Ztrc_u ČSD
Vtr_u ČSD
Vtr_Coal_u ČSD
Przyjemnej jazdy
No to już nie moge sie doczekać aż te transportery z funkcją przewozową będą dostępne. Sir_M jesteś wielki :) Test chyba wyszedł pomyślnie z tego co widze na dołączonym filmiku.
Ten temat kiedyś poruszyłem bardzo dawno temu krótko po tym jak Sir_M wypuścił te wagony i ktoś spytał się po co i w jakim celu myślałem że go uduszę...
Transportery są albo były nie odłącznym elementem prawie każdej wąskotorówki w Polsce, nie licząc tych o prześwicie 600mm. Tak więc dla ludzi którzy są maniakami wąskotorowymi , budującymi trasy w Trainzie brak możliowości jazdy z załadowanymi transporterami doskwiera bardzo. Co prawda są puste wersje transporterów no ale to nie to samo :)
Nie będąc nawet maniakiem można śmiało stwierdzić że ma to swój urok poza tym jeżeli dążymy do realności to jest to element nieodzowny. Należy też brać pod uwagę fakt, że spory procent przewożonych towarów odbywa się właśnie na tego rodzaju wagonach dam bardzo prosty przykład
Z tego co wiem, Sir_M ma zrobioną drugą wersje transporterów , na których da się coś załadować/ mają już ,,fabrycznie" wagon. Kiedyś na forum auranu widziałem fotki. A z tego co widzę Jamal, masz chyba wersję tą opublikowaną -> czyli bez takiej możliwości :)
Ostatnio zmieniony przez Patrol 09-03-2009, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Wpisz w DLS "rollwagen" wyskoczą ci transportery autorstwa Michaela-H. Ściągnij wszystko co ma w nazwie rollwagen (wózki, wagony normalnotorowe na transporter, elementy mocowania wagonów, hak transporterowy). Następnie w geodecie musisz wejść we właściwości wagonu transportera i dodać wagon , tak jak produkty np. węgiel do węglarek Sir_M'a.
W razie problemów służe pomocą na PW lub w tym wątku.
OEBB_Rollwagen-Kuppelstange Anfang 4m
200726:10116
OEBB_Rollwagen-Kuppelstange Mitte 6m
200726:10110
Do pierwszych dwóch pozycji musisz pościągać wózki i produkty-wagony pozostałe 2 to haki transporterowe
Gdybyś był jeszcze zainteresowany to na DLS jest jeszcze wagon wąskotorowy do przewozu kontenerów
OFZ_RoRo
121794:99810:3
Do niego trzeba ściągnąć wózek i 2 kontenery. Można też na niego ładować kontenery które znajdują się na wagonie MAV Slps lub CD Slps autorstwa Torstena
Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 317 Skąd: Kraków
Wysłany: 10-03-2009, 14:32
Sorry, że nie na temat, ale,czy ktoś wie skąd można pobrać te transportery wąskotorowe Sir_M ?? żeby nie robić tu śmietniku to jak ktoś posiada informację na ten temat to proszę o kontakt na priv.
Z Pozdrowieniem Szymon
PS. nie wiem, czemu wyświetlają mi się dwa moje posty, skoro napisałem i wysłałem tylko jeden??
Ostatnio zmieniony przez szymon9263 10-03-2009, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
A co z tymi wagonami na filmiku? Będą opublikowane? Są ładniejsze niż te austriackie i wożą polskie węglarki 4-osiowe i na tym mi najbardziej zależy.
Michał napisał/a:
OEBB_Rollwagen WW-s 760mm
200726:10100:2
OEBB_Rollwagen WW-s 4x 760mm
200726:10114:2
OEBB_Rollwagen-Kuppelstange Anfang 4m
200726:10116
OEBB_Rollwagen-Kuppelstange Mitte 6m
200726:10110
Do pierwszych dwóch pozycji musisz pościągać wózki i produkty-wagony pozostałe 2 to haki transporterowe
(...)
Bardzo Ci dziękuję. Miałem już je i troszkę się nimi bawiłem, ale są tylko pewne zachodnie wagony jako ładunki i to puste (np. węglarki). Nie wiem dlaczego haki nie chcą działać (nie da się ich położyć na torach w celu połączenia wagonów transporterowych)
Pomógł: 15 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-03-2009, 23:11
Co do transporterów, mogę się spytać Marcina czy je opublikuje w takiej postaci. Nie róbcie sobie jednak wielkich nadziei. Ale nawet jeśli, to z braku interaktywnej rampy załadunkowej, trzeba będzie je ładować w geodecie i jeździć z wagonami na nich przez cały czas trwania sesji.