Witam ,gdy zainstalowałem moda do TRS 2009 w moim przypadku były to pociągi EU07-511,Eu07-511 ICC,I Temp.Gdy w chodze do "Lokomotywania" i znajde swój dodatek to on się nie pojawia.Dla jasności dam screena.
Proszę o pomoc.
p.S jestem w tym zielony.Kiedyś udało mi się wgrac TEM.
Ostatnio zmieniony przez KapiPTR 26-11-2013, 15:34, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 26-11-2013, 15:55
Chłopie, rozejrzyj się po forum, naprawdę sporo tu znajdziesz podpowiedzi "co i jak". Podpowiem jednak, że powinieneś włączyć sobie Content Manager, poszukać w nim daną lokomotywę i zobaczyć co tam przy niej za ikonki są podświetlone. Jeśli:
- żółty puzel: brakuje Ci zależności (wózki, dźwięki, itp)
- czerwony puzel: zależności posiadają błędy
- czerwony wykrzyknik: dodatek jest błędny
- żółty wykrzyknik: możesz olać
Kuidy instaluje się normalnie, jak lokomotywę czy cokolwiek innego.
Jak już chcesz coś pisać, to napisz konkretnie, albo się nie odzywaj, bo nijak nie pomogłeś
Kapi. Pewnie chcesz zainstalować zależności z wewnątrz CMP, tak? 99% zależności nie da się ściągnąć przez CMP, bo CMP nie widzi całego internetu, a tylko bazę na stronie N3V Games - mimo, że jest tam dużo rzeczy, polskich jest niewiele. Z CMP musisz przepisać numery dodatków brakujących (KUID) i poszukać googlami lub na stronie kuid.ru, na której jest bardzo wiele rzeczy, których inaczej nie znajdziesz.
Dopiero gdy nigdzie w powyższych miejscach nie ma, to zapytaj o braki w odpowiednim temacie w dziale 'szukam' na naszym forum.
Zanim zadasz kolejne pytanie 'no ale jak' - przeczytaj instrukcję, a jak nie możesz znaleźć, wpisz w google swoje pytanie, czyli 'jak instalować dodatki trainz' (celowo pominąłem 'do', bo w google najlepiej wpisywać tzw. TAGi, czyli słowa klucze - 'do' nic nie wnosi do poszukiwania, a może dorzucić niepotrzebnych i nieszukanych odpowiedzi) i bodaj w 5 linku jest wyjaśnienie na przykładzie TRS2006. Jeśli dalej nie wiesz jak, to my Ci tym bardziej nie pomożemy...