FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: ryszard
28-09-2013, 19:35
Znikające wózki
Autor Wiadomość
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 28-09-2013, 18:33   Znikające wózki

Dziś wyskoczył mi zonk jakiego przez 9 lat zabawy z trainz nie miałem.
Otóż jeżeli w lokomotywie/wagonie motorowym itp itd mamy maszynistę to w całym składzie znikają wózki :mrgreen: Jeżeli maszynisty nie ma jest ok. Miał ktoś coś takiego? Usuwanie reguł nie pomogło. W sumie nie instalowałem dziś nic nadzwyczajnego. Wagon Qnia i kilka wagonów od Samplair'a. Całośc na TC

Aaaaa proszę jakiegoś admina o przeniesienie do działu Tc :-)

pozdro
pysi
Ostatnio zmieniony przez pysi 28-09-2013, 18:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 77 razy
Wiek: 50
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3126
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 28-09-2013, 22:31   

Z kilkoma ostatnimi moimi wagonami jest Qn_multikomenda - może to jest trop :?:
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 29-09-2013, 07:16   

Rozwiń jakbyś mógł.
Chwilowo pomogła nowa sesja, nie miałem na mapce zbyt wiele pokonfigurowanych semaforów itp, ale przy większej ilości skonfigurowanej mapy było by szkoda :]
 
 
Wujek 082
znawca



Pomógł: 98 razy
Wiek: 32
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 2248
Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 29-09-2013, 09:37   

Napisz jakie dokładnie były to lokomotywy/wagony motorowe.

Wojtkowi chodziło o to, że w jego taborze zastosował dodatek "Qn_multikomenda", czyli multikomenda autorstwa Qnia (dzięki temu można za pomocą AI sterować skryptem taboru opartego o skrypty Qnia). Zobacz czy te wagony, którym znikały wózki mają w zależnościach lub czy są powiązane z tą multikomendą.
_________________
www.trainzart.pl
 
 
 

znawca


Pomógł: 51 razy
Wiek: 35
Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 1111
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 29-09-2013, 09:51   

Raczej nie. Rzeczona Multikomenda w żaden sposób nie ingeruje w wagony, opcje skryptu działają niezależnie od tego czy QMC jest zainstalowana czy nie. Poza tym całe działanie multikomendy to wysyłanie do składu numerycznego kodu który powoduje zadziałanie opcji w skrypcie wagonu. Wprawdzie auran jest nieprzewidywalny ale aż nie chce mi się wierzyć, że tutaj zaszłaby taka interakcja z powodu skryptu.
Ja bym raczej obstawił jakiś wózek o wyższym buildzie/niedozwolonych wpisach.
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 29-09-2013, 10:12   

A to nie jest cos z grafika? Mialam taki problem z stara karta Nvidi pod directx i pomagalo odpalenie trainza w opengl
_________________
MEOW!
 
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 29-09-2013, 12:10   

Nie jest to na 1000% związane ze sprzętem. Inne mapy działają bez problemu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group