FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Hosting obrazków (darmowy)
Autor Wiadomość
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-03-2012, 18:30   Hosting obrazków (darmowy)

Mam problem, jakoś na początku miesiąca imageshack.us przesłał mi info, że zmieniają zasady umieszczania plików, od 1 kwietnia wprowadzają limit 500 obrazków na użytkownika. Oczywiście limit ten już dawno przekroczyłem, a nawet mimo cięć nie udało mi się na razie zejść poniżej 560 obrazków (o dodawaniu nowych nie wspominam). Oczywiście mam jeszcze photobucket.com ale tam są takie lagi, że czasami obrazki się nie wyświetlają, więc o tym serwerze też zapomnijmy, podobnie zresztą jak o fotosiku.

Teraz pytanie, jakie są dobre serwisy do hostingowania obrazków, spełniające następujące wymagania:
1) możliwość umieszczania miniaturek na forum,
2) brak limitów w ilości obrazków,
3) obrazki zostają na stałe, a nie po miesiącu jakiś automat je wywala,
4) pewnie coś jeszcze, o czym w tej chwili zapomniałem :-)

Aha, proszę o info tylko o sprawdzonych serwisach, a nie o super serwisie, który się pojawił wczoraj i daje mega możliwości, tylko jutro go już nie będzie.
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 17-03-2012, 18:46   

ja mam 2 konta na imageshacku i za przeproszeniem - moga mnie...
_________________
MEOW!
 
 
 
RCSCORPION
zaawansowany
RC TRAINZ



Pomógł: 13 razy
Wiek: 41
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 768
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 17-03-2012, 18:47   

Ja odpoczątku urzywam ten serwis jest darmowy i nie ma limitów .
http://iv.pl/index.php przynajmiej nie ma tych upierdliwych spotów reklamowych.
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-03-2012, 18:56   

Neri, ale 2 konta to tylko 1000 screenów, zaraz się zatkam.
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk


Pomógł: 61 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1967
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 17-03-2012, 19:39   

A może po prostu jakiś darmowy serwer i wrzucać wszystko przez FTP, względnie postawić jakiś prosty gotowy skrypt-klon imagesracka i podobnych i jedyny limit to objętość powierzchni konta...
 
 
 
szogun
user



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 72
Skąd: Gniezno
Wysłany: 17-03-2012, 20:02   Re: Hosting obrazków (darmowy)

drstrach napisał/a:

1) możliwość umieszczania miniaturek na forum,
2) brak limitów w ilości obrazków,
3) obrazki zostają na stałe, a nie po miesiącu jakiś automat je wywala,

Wszystko to masz na wstaw.org. Szybki, brak reklam (duży plus), jak widzę screeny na imageshit'cie to aż nie chce mi się otwierać.
 
 
 
Dostojny Kocur
znawca
świr



Pomógł: 36 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 1376
Skąd: Nysa / Poznań
Wysłany: 17-03-2012, 20:12   Re: Hosting obrazków (darmowy)

szogun napisał/a:
[...] Szybki, brak reklam (duży plus), jak widzę screeny na imageshit'cie to aż nie chce mi się otwierać.


Bo trzeba umieć linkować zdjęcia z ImageShack tak żeby reklam nie było (bezpośrednio do pliku zdjęcia).
_________________
www.gzk.cba.pl <- zbiór moich (i nie tylko) zdjęć o tematyce kolejowej
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-03-2012, 20:19   

Z reklamami nie mam problemu, właśnie przez imageshack-a włączyłem adblocka.
 
 
 
szogun
user



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 72
Skąd: Gniezno
Wysłany: 17-03-2012, 21:01   Re: Hosting obrazków (darmowy)

Dostojny Kocur napisał/a:
Bo trzeba umieć linkować zdjęcia z ImageShack tak żeby reklam nie było (bezpośrednio do pliku zdjęcia).

Wiem bo sam tak robię jeśli już muszę wrzucić coś za pomocą ImageShack, ale większość robi bezmyślne kopiuj wklej z paska.
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 17-03-2012, 21:05   

Adblock plus i po sprawie, nie rozumiem jak mozna uzywac internetu bez adblocka :d
_________________
MEOW!
 
 
 
WRCK
user


Wiek: 21
Dołączył: 13 Sty 2012
Posty: 53
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 17-03-2012, 21:13   

http://picturepush.com/ jest bardzo dobry, korzystam z niego ponad rok i jest wyśmienicie :)
 
 
 
zgred
znawca
freelancer


Pomógł: 25 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1328
Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-03-2012, 21:42   

Całe te imageshacki itp serwisy mnie wku*wiały, więc sobie sam zrobiłem coś takiego na serwerku: http://www.stacjazary.pl/ss/ więcej nie potrzeba :P
_________________
www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Ostatnio zmieniony przez zgred 17-03-2012, 21:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 17-03-2012, 21:44   

Przyklejam bo duzo linkow do sensownych serwerow sie znalazlo w jednym miejscu.
Co z tym na ktory Jamal wrzucal swoje screny do mapy?
_________________
MEOW!
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 38
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3932
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 17-03-2012, 21:50   

http://savepic.su/index.php
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk


Pomógł: 61 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1967
Skąd: Bonk in Polen
Wysłany: 17-03-2012, 21:53   

Rozwiązanie zgreda jest genialne, zgred to twój skrypt czy jakiś klon z neta dobrze przyodziany w grafikę ?
 
 
 
zgred
znawca
freelancer


Pomógł: 25 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1328
Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-03-2012, 23:53   

Gdzieś wyszukałem skrypt i przystosowałem go do swoich potrzeb.
Miałem zakładać serwis z hostingiem fot na wiekszą skale (nawet domene wykupiłem) ale jak to wyliczyłem sobie na spokojnie tzn. koszta serwera np to stwierdziłem że to jest nie opłacalne na chwile obecną.
_________________
www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
 
 
 
drstrach
znawca


Pomógł: 336 razy
Wiek: 51
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 6691
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-09-2013, 18:47   

Zauważyłem, że jeden użyszkodnik, a dokładniej czerwony gad (nie żebym pokazywał palcami :mrgreen: ) umieszcza obrazki na badziewnym skydrivie mocno opóźniając ładowanie się stron z obrazkami, może więc ten osobnik (dalej nie pokazuje paluchem :mrgreen: ) zmieni hoting, bo zabija temat.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group