Witam. Mam TRS 06. Po zainstalowaniu sygnalizacji v5 mam problem ze skonfigurowaniem semaforów SBL. Mianowicie ostatni semafor SBL jeżeli ustwie mu następny semafor wjazdowy to zaczyna wariowac i swieci na zmiane czerwony, pomaranczowy biały. SBLki mam Erniego. Czy można cos na to poradzic ??
Ostatnio zmieniony przez mechanikEP09 13-02-2013, 15:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 13-02-2013, 22:02 Re: SBL a sygnalizacja v5
mechanikEP09 napisał/a:
Witam. Mam TRS 06. Po zainstalowaniu sygnalizacji v5 mam problem ze skonfigurowaniem semaforów SBL. Mianowicie ostatni semafor SBL jeżeli ustwie mu następny semafor wjazdowy to zaczyna wariowac i swieci na zmiane czerwony, pomaranczowy biały. SBLki mam Erniego. Czy można cos na to poradzic ??
Tak, zainstalować i używać moją SBL. V5 ze starą SBL Erniego testowana nie była i - jak widać - nie współpracuje prawidłowo.
Można ewentualnie na szybko dorobić garść semaforów SBL pod 2006. Ale od razu mówię - jedynie w podstawowej funkcjonalności - bez dwukierunkowości, bloków i tak dalej. Podstawowe obrazy sygnałowe (S1-S5) i wskaźniki (W18, W19+20, W22). Coś jakby "rozszerzone wbudowane"