Jest to co prawda mapa tramwajowa, ale liczę na wasze uwagi i sugestie. Obecnie gotowa jest jedna pętla, oraz dwa przystanki. Dwa kolejne przystanki są w fazie tworzenia otoczenia i tu mam do Waś prośbę, gdybyście mieli jakieś pomysły co do zagospodarowania tym terenem, to proszę podzielcie się tym tutaj, bo ja niestety jestem mało kreatywny, a nie chcę by mapa składała się z samych budynków mieszkalnych. W planach mam zrobienie parku, ale to dopiero od czwartego przystanku, a w przyszłości dzielnicy składającej się z kamienic, zabytkowego rynku i kopalni węgla.
Mapa robiona w TRS2006
PS. Dopiero po zrobieniu screenów skapnąłem się, że miałem opuszczony pantograf
Wysłany: 20-09-2012, 17:29
Witam
Generalnie fajnie to wygląda, ale :-) dodaj latarnie przy drodze, jakiś ruch uliczny (samochody,ludzi) Co do zagospodarowania terenem to możliwości jest bardzo dużo.
Fabryki, zakłady przemysłowe,warsztaty,osiedla,stare kamieniczki itp. itd. Nie masz pomysłów to wzoruj się na realnych miejscach.
Wiek: 28 Dołączył: 28 Sie 2012 Posty: 72 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 21-09-2012, 15:24
Mógłbyś dać na końcu osiedla bloków jakiś supermarket, a dalej domki jednorodzinne i szeregówki. Dalej możesz poprowadzić linię tramwajową przez centrum miasta bogate w kamieniczki i alejki wyłożone brukiem.
Doczepie się jednak jeszcze do osiedla bloków-dałbyś parkingi zapełnione samochodami i (tylko nie za dużo) kilka placów zabaw, jakie często znajdują się wśród takich osiedli.
I oczywiście jak już wspomnieli poprzednicy-dodaj ruch uliczny, ludzi i latarnie uliczne.
Usuń też te ceglane budynki-nie pasują do otoczenia
http://postimage.org/image/zbmoa7ogr/ http://postimage.org/image/ue93p3mhn/
Ostatnio zmieniony przez Panzerwik 21-09-2012, 15:28, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-09-2012, 21:16
ryszard napisał/a:
szkoda że nie do niższych wersji.
Nie da rady, za mała rozdzielczość tekstury, wychodzi rozmazane coś z grubsza przypominające kostkę (choć równie dobrze coś innego, kwestia wyobraźni ).
Kolega niech zajmie się też zabezpieczeniem przystanku przy ulicy, wysokość to po pierwsze a poza tym jakieś ogrodzenia oddzielające tory i przystanek od ulicy, chyba, że to miasto jest dla samobójców