Panowie potrzebuje pomocy w związku z dodatkami / przeniesieniem na inny komp ...
Do rzeczy :
Mam Trainza 2004 i TS 2010 ( nie używam obecnie żadnego bo jeżdżę takimi cudami jak Ikarus 260 Made in OMSI )
Moja sytuacja jest taka :
Mam kumpla co nie ma Internetu ( jest chory od urodzenia ale kompa obsługuję w stopniu dobrym , jeżeli chodzi o TRS 2004 którego ma to sterowanie DCC ma opanowane , więc jeździ na moje ostrożnie ale dobrze - proszę o zrozumienie ) a więc ściągnąłem mapkę do TRSa 2004 Gliwice - Rybnik - ja ją załadowałem do TS 2010 .
CMP wyszukał mi brakujące dodatki i znalazł wszystko co jej brakowało .
Po włączeniu mapy i prześwietleniu jej zauważyłem że jedyne co nie pasuje to - Stodoły mające białe tekstury . Mapa na TS 2010 ogólnie działa .
Pytanie moje :
Jeżeli CMP z TS 2010 znalazł mi wszystko i dzięki niemu odpaliłem mapę która działa to gdzie zapisało mu ów dodatki które znalazł ?
Czy jest gdzieś plik taki który pozwoli mi zainstalować wszystko z CMP z TS 2010 przez PENDRIVE do TRS 2004 bo ta mapka jest do tej wersji coś w formie paczki wszystkiego .
Chodzi mi o to by jadąc do niego mieć wszystko gotowe bo u niego TS 2010 nie odpali
( ma za słabego kompa )
W 2009 [2010 prawie sie nie rozni] znajdujesz mapke - prawy przycisk - wybrac z menu "view dependencies" [pokaz zaleznosci], w okienku "view in main list" [pokaz na glownej liscie?]
pojawi sie lista dodatkow do mapy - zaznacz wszystkie, prawy przycisk i "spakuj do CDP"
a z plikiem cdp na pendraku do kolegi, z tym ze radzila bym podzielic taka liste na wiecej mniejszych plikow bo "byly z tym problemy"
jezeli by nie chcial pakowac to musisz odznaczyc z listy dodatki wbudowane
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-06-2012, 20:31
Odpalasz CMP, potem w CMP wybierasz zależności do mapy, wybierasz te które ściągnąłeś ostatnio (sortowanie po dacie instalacji) albo wszystkie, zapisujesz do cdp. TRS2004 powinien otworzyć te pliki. Tylko nie rób zbyt dużych paczek z tymi dodatkami, bo jeśli kumpel ma słabego kompa, to może mieć problemy z instalacją (staraj się dzielić paczki na ok 100MB, być może nawet mniej).
O Neri mnie uprzedziła.
Ostatnio zmieniony przez drstrach 01-06-2012, 20:32, w całości zmieniany 1 raz