Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 29-05-2012, 15:48 problem z instalacją KUID-ów
Nie jestem zbyt biegły w instalowaniu dodatków ale w CMP jest opcja "import cdp" i z tym nie ma problemu. Natomiast w trakcie poszukiwań ściągnęły mi się dodatki w postaci nie cdp ale jako katalog KUID. Jak taki dodatek zainstalować?
Tak przy okazji czy ktoś wie jakie tory występują na mapce Kaczyce-Manowice? CMP nie wykazuje braków ale torów brakuje. jak można podejrzeć o który dodatek chodzi?
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 29-05-2012, 16:20
Przede wszystkim uczulam na sprawdzanie tego co się pisze - mapa o której mowa nazywa się"Kaczyce - Manowce", a tory do niej są w Downloadzie PTT (tory Maki). W dodatku autor mapy dołączył do paczki spis dodatków, więc chyba nie było tak trudno tam wejść i zobaczyć?
I co to jest katalog KUID? Ja pierwszy raz o czymś takim słyszę, chociaż w Trainzie orientuję się nie najgorzej. Zgaduję, że po prostu masz przed sobą listę kuidów potrzebnych do działania mapy/lokomotywy/czegoś innego (to samo, o czym mówiłem wyżej - spis dodatków).
Wysłany: 29-05-2012, 17:15 Instalowanie kuid
Oczywiście, pomyliłem nazwy, przepraszam ale zdarza się. Natomiast co do katalogów kuid to zamieszczam zdjęcia które ilustrują jak to wygląda. Zdjęcie 01.JPG pokazuje katalog a zdjęcie o3,JPG jego zawartość. Przeszukując zawartość gry znalazłem takie podkatalogi w User Data\Local\hash-xx. Czy wystarczy je wrzucić tam po prostu?
Będę wdzięczny za podpowiedź.[img] http://vanann.w.interia.pl/01.jpg[/img] [img] http://vanann.w.interia.pl/03.jpg[/img]
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 29-05-2012, 19:53
Tak Wojtuś, ino jak będzie w rar to trzeba najpierw przeciągnąć na pulpit, następnie PPM wypakuj tutaj. Jeżeli jest więcej niż jeden dodatek, to trzeba jeszcze otworzyć ten wypakowany folder /żółta koperta/ i wyciągnąć je na pulpit, a potem opuszczać. Po wszystkim edycja i wprowadź.
Wysłany: 29-05-2012, 21:04
Dziękuje bardzo za szybkie odpowiedzi! Udało się wszystko poinstalować :D
Co do tych torów Makiego to okazało się, że ja je miałem w zestawie ale być może nie działają na TS2012. Trzeba będzie ręcznie to wymienić.
Pozdrawiam serdecznie !