FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Mapa WT 1,1 dziwny problem.
Autor Wiadomość
fotokite
user

Wysłany: 13-08-2008, 11:09   Mapa WT 1,1 dziwny problem.

Witam,

Pobrałem kiedyś mapę WT 1,1 - nie wdając się zbytnio w szczegóły jest to około 90 kilometrowy odcinek z przeważającą dominacją klimatów kopalniano- wyżynnych. Mapa jest całkiem ładnie dopracowana,ale o dziwo na około 70 kilometrze jest rzeka na której nie ma mostu i torów mimo, że tędy przebiega trakcja. Trainz bynajmniej nie sygnalizuje aby brakowało podstawowych dodatków niezbędnych do działania tej mapy. Pytanko czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z tym poradził? Jeśli jest to do zrobienia w GEODECIE to od czego zacząć? Czytałem o podobnych problemach na forum, ale nie znalazłem w pełni zadowalającej odpowiedzi. Dziękuję za zaangażowanie. Jeśli opisałem coś zbyt ogólnikowo to proście o szczegóły P.S 2 Postaram się o screen tego miejsca.

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 13-08-2008, 11:26   

Byc moze blad tworcy mapy.
Poprostu dodaj tam most wedlug wlasnego uznania.

fotokite
user

Wysłany: 13-08-2008, 14:49   

Dziękuję za odpowiedź. Mam tylko wątpliwość jak przeprowadzić tory na tym moście by były zgodne z już istniejącymi (chodzi poprostu o to aby nie wykoleić składu. Jestem dopiero początkującym majsterkowiczem - geodetą więc wolę sugerować się radami innych. A pozatym jeśli ktoś miał doczynienia z trasą WT 1,1 niech podzieli sięswoimi spostrzeżeniami. Pozdrowienia na żelaznych szlakach trainz!

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 13-08-2008, 14:53   

czy to nie jest przypadkiem mapa autorstwa kolegi GUMOLA?? jak tak to wiem o jaki most chodzi... i masz dwa wyjscia dojechac tam pociagiem i zobaczyc czy przejedziesz przez ten "most" jesli tak to znaczy ze nie masz poprostu jakiegos dodatku... a jesli wpadniesz do rzeki to znaczy ze nie ma tam mostu i musisz sobie sam polozyc...
a to jaki tam dasz most to juz twoja wola

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

fotokite
user

Wysłany: 13-08-2008, 22:08   

Tak, to prawdopodobnie mapao której mówimy by GUMOL. Skorzystałem z waszej rady by postawić samemu most ale pojawił się problem, który wydaje się nie do przeskoczenia ... Otóż nie wiem jak zsynchronizować tory na moście z już istniejącymi tzn rozstaw i połączenie torów oraz szerokość między torami mostu a torami już istniejącymi. Czy ktoś miał podobny problem i zniego wybrnął ? Przejeżdżając przez most cche mieć 100 % pewności że nie wykoleję składu i nie zabiję pasażerów :D

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 13-08-2008, 22:20   

"Rozmontuj" kilkadziesiat metrow toru przed mostem i uloz go od nowa z pozedynczych torow.

fotokite
user

Wysłany: 14-08-2008, 16:22   

Dzięki! Pomogło, pozdrawiam!

fotokite
user

Wysłany: 15-08-2008, 16:24   

Do pełni szczęścia brakuje aby schematu mapy (klawisz M) |Ewidentnie brakuje tego elementu bo wciskając owy klawisz gra z hukiem wychodzi do windowsa. Postaram sie znaleść ten plik ale jak ktoś wie dokładniej o co chodzi i ma podobną mapę może dać znać. ( mapa była dostępna w starej www trainz a teraz aktualna wersja Download jej nie zawiera) Tak jak pisali przedmówcy jest to prawdopodobnie mapa GUMOLA WT 1,1 ( całkiem fajna)

Odpowiedz do tematu