Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 506 Skąd: Kowary
Wysłany: 14-05-2008, 19:33 pobieranie z pięknego auranu
pisałem o tym na GWT ale postanowiłem tutaj także o tym napisać, a więc mam problem, zarejestrowałem się na auranie, seriala również, ale kiedy chcę coś pobrać wyskakuje mi coś takiego i w związku z tym czy może mi to ktoś dokładnie wytłumaczy?
Please note: It is likely that Auran did not create the package you are about to download from the Auran Download Station. As such, Auran has not verified the contents of the package and Auran advises that appropriate anti-virus software should be used to verify that no viruses are contained in this package. Auran cannot be held responsible or liable for any damage, however unlikely, that you happen to suffer from use of the package.
Contacting download site...please wait.
Download Link unavailable.
Either:
* If you have just only registered your serial number, your access may not have been activated, please try again in 10 minutes.
* The maximum number of connections to our download server has been reached.
Title: FMA instant grass g 30x20
File Name: xxxxxxxxxxxxxxx.cdp
FileSize: 202.01kb
Last Updated: 26th Mar 2007
File location on FTP Server:
/Restricted/trainz/TRAINZ01/terrainfeatures/kuid2_xxxxxxxxxxxxx.cdp
Trouble Shooting
* Downloading:
First Class Ticket A First Class Ticket allows for faster download speeds and availability, you can purchase these from our shop.
Note: For those using a slow modem connection, the download availability will be the main benefit of purchasing a First Class ticket.
* Using a FTP Client:
Below are the settings you will need to set to connect to our FTP server.
FTP Host Address: files.auran.com
FTP site connect port: 21
FTP site Username: gumis88
FTP site Password: blablabla
Note: Both your FTP Username and Password are case-sensitive and should be entered in as shown above.
By using the FTP Location of the file you can use the get function of your FTP client to receive the download fi
czekam już chyba godzinę i się nie może połączyć...co jest z tym całym pięknym auranem?
Ostatnio zmieniony przez mnich3001 02-08-2008, 14:28, w całości zmieniany 1 raz
Pawel_15 [Usunięty]
Wysłany: 14-05-2008, 19:50
Po pierwsze po jakiego diabła dublujesz temat na dwóch forach, może napiszesz to samo na 50 innych...Po dwa nigdy nie podawaj w necie swojego hasła, kiedyś podasz hasło do konta w banku...
To jest FORUM PTT a nie GWT i tu, jak mam nadzieje, szanuje się użytkowników, ich problemy i nie skacze się do gardła za niewiedzę.
Jak Ci się mylą fora (z powodu tła), to zawsze zerknij na kolor czcionki, w ten sposób będziesz lepiej wiedział, w którym szeregu jest Twoje miejsce na tym forum.
Pomógł: 13 razy Wiek: 36 Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 880 Skąd: Poznań
Wysłany: 28-07-2008, 18:11
Witam pisze w tym wątku by nie zakładać nie potrzebnie nowy temat.Panowie mianowicie mam pewien problem.Polegający na tym że nie mogę pobierać z Auranu żadnych dodatków tu screen za przykład
Gdy chcę pobierać przez download helper wyskakuje mi taki Error?Panowie morze potraficie mi pomóc ja jestem w tym naprawdę zielony.Czy ktoś z Państwa ma cierpliwość wytłumaczyć mi to.Przyda mi się to na przyszłość.Pzdr
Pomógł: 56 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 28-07-2008, 20:11
adisse napisał/a:
Witam pisze w tym wątku by nie zakładać nie potrzebnie nowy temat.Panowie mianowicie mam pewien problem.Polegający na tym że nie mogę pobierać z Auranu żadnych dodatków tu screen za przykład
Gdy chcę pobierać przez download helper wyskakuje mi taki Error?Panowie morze potraficie mi pomóc ja jestem w tym naprawdę zielony.Czy ktoś z Państwa ma cierpliwość wytłumaczyć mi to.Przyda mi się to na przyszłość.Pzdr
Przeinstaluj Download Helper'a, sprawdź dane logowania, pomaga.
Wiek: 55 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 30 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 29-07-2008, 11:47
To ja też zadam tu pytanie, jeśli można?
Jakiś czas temu skończł mi się FCT w TRS06, czy po tym czasie pobieranie z Auranu jest możliwe (podobno dostęp jest darmowy), czy też konieczne jest wykupienie możliwości pobierania w kolejnych okresach czasu - na rok, czy pół roku. Pobierałem zwykle przez FTP via Total Commander ale po okresie 30 dni nie mogę się połączyć z Auranem przez FTP wcale (incorrect password). Z kolei przy próbie pobierania w okienku podającym informacje o sposobach pobierania danego dodatku hasło jest identyczne z hasłem mojego profilu na Auranie - Nic z tego nie kumam ...
Z Auranu pobierać można i w sposób bezpłatny ale z ograniczeniem prędkości do 4KB/s i limitem dziennym danych 100MB oraz w sposób płatny właśnie kupując FCT znoszącym te niedogodności.
W obu przypadkach mamy to samo hasło dające dostęp do konta a nie tylko lub wyłącznie samego transferu i nie zmienia się ono po wykupieniu FCT (zresztą nie zawsze trzeba kupić FCT można go przecież dostać w ramach promocji nabywając koleją wersję gry)
Nie zmienia to faktu że serwer bywa często przeciążony.wtedy trzeba spróbować później.
Ostatnio zmieniony przez ja3f 31-07-2008, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
Z Auranu pobierać można i w sposób bezpłatny ale z ograniczeniem prędkości do 4KB/s i limitem dziennym danych 100MB oraz w sposób płatny właśnie kupując FCT znoszącym te niedogodności.
[...]
Bzdura? Mi dochodzi do ponad pięciu a i tak teraz na laptopie mam business everywhere hulający na EDGEu więc jest woolny i tak :] co do limitu 100mb - prawda.
Mam następujący problem:
Jeśli chcę ściągnąć wszystkie dodatki z Download Cart, to niestety nie mam takiej możliwości. Wyskakuje mi powyższy komunikat. Jeśli chcę ściągnąć pojedynczy dodatek, to nie ma problemu. Jak wgrywam nową mapkę, to przy jej wpisywaniu, też dodatki wpisują się normalnie... Co może być przyczyną?
Pomógł: 15 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 448 Skąd: Kraków
Wysłany: 27-10-2008, 23:27
A moze to ma jakiś związek z prędkością łącza po stronie usera, albo antywirusem ? Niemniej ja też nie mogę pobierać przez Helpera i korzystam tylko z linka do FTP.
_________________ Would you know my name if I saw you in heaven ?
Pawel_15 [Usunięty]
Wysłany: 28-10-2008, 13:55
jpl dobrze mówi, wolne łącze, wysoki PING i długi TRACERT do serwerów auran może powodować przerywanie połączenia co w efekcie uniemożliwia pobranie czegokolwiek przez TH