Czy jest mozliwosc sprawdzenia z jakich wagonow sklada sie pociag majac dany jego numer, relacje i godziny odjazdu/przyjazdu? Konkretnie chodzi mi o nocny pociag relacji Rzeszow - Hel. Ma on nr P 35509. Przejezdza przez Otwock i jezeli prowadzi jakies nocne wagony to bardzo chetnie bym sie wybral cos ufocic :)
Dni kursowania:
jazda 20. Cze do 29. Sie
Uwagi:
przewóz rowerów (Lublin --> Hel)
przesyłki konduktorskie za opłatą (Rzeszów --> Gdynia Główna)
wagon z miejscami do leżenia (Pt )
Nie wiem czy Pt nie oznacza po prostu piątku. Szkoda, że skłąd nie jedzie przez Tarnów, bo machnął bym się na stacje i zobaczył co jedzie, niestety przez moje rejony owy pociąg nie jedzie.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-08-2008, 23:31
Prawdopodobnie skład nie jest stały, zwłaszcza w sezonie. Dla przykładu pociag relacji Gdynia Główna Osobowa - Kraków/Zakopane wypadający z Gdyni około 19:30 prowadzi codziennie inny zestaw wagonów, od 10 do nawet 16 sztuk. Wlecze go Krakowska 06 zwykle.
A jeśli idzie o Relację Rzeszów-Hel, to widziałem ten pociąg na torach postojowych w Helu pare dni temu. W jego składzie były 2 wagony typu "Goerlitz 75" ze standardowymi drzwiami (WLABd IC), 3 kuszety 110Ac, 4 wozy 2 klasy 111A/141A i 2 wozy 1 klasy 112A.
Panie Kilanziom, pan ten skład chyba pomylił z wagonami od TLK z Krakowa. Pociąg z Rezszowa prowadzi tylko wagon typu Bcdu i nic więcej z nocnych. Wagon ten jedzie zresztą tylko z Helu do Lublina. Oprócz tego jest jedno bądź dwa Adnu zwykle też dwa rowerowe jeden do Lublina, drugi do Rzeszowa a reszta wagony klasy 2.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-08-2008, 14:58
Tam wyżej jest taka informacja że pociągi w sezonie mają praktycznie codzień inny skład i pojawiają się czasem wagony które zwykle w tym składzie nie idą. Prawda że jest tak tam wyżej napisane?
Tak pisało na stronie pkp, czyli nie było by dziwne gdyby było inaczej. I z mojej strony proszę o korzystanie z opcji edytuj a nie klepanie 3 postów pod sobą.
Może ten adres pomoże:
http://www.kolejowaklatka.org/004/index.php
Są tam plany zestawienia pociągów (rodzaje wagonów np.Bmnu, obciążenie, seria lokomotywy i inne).
Szukałem dodatku 2b, ale są i 2a, 2c i 2d
_________________ Pietrek
Ostatnio zmieniony przez pietrek 04-08-2008, 22:47, w całości zmieniany 1 raz
Tak to raczej racja z tym rowerowym, że jeździ tylko z Lublina. Bo z Rzeszowa także czasem się pojawi ale rzadko. Ostatnio nie mial, nie było też kuszetki z Lublina