Wysłany: 03-11-2014, 18:52 Zapis zależności do sesji
Witam, jestem tu nowy i help mi pomocy
a teraz do rzeczy.
Tworzę do pewnej mapki sesję - dokładniej to do mapy była wydana sesja z konfiguracją semaforów i na niej ( oczywiście zapisanej pod swoim KUIDem) robię swoją sesje.
Teraz o co chodzi, po zapisie iluś tam znaczników na torach, dodatkowych zależności w semaforach, i po dołożeniu kilkunastu zasad w edycji sesji oraz kilku poleceń maszynisty pojawia się problem.
Mianowicie mapa i sesja normalnie zapisuje się do pliku CDP z tym że sesja jedyne zależności jakie ma to KUID mapy(linii), brak w zależnościach zasad, poleceń maszynisty,
natomiast nazwy i ustawienia znaczników w sesji działa prawidłowo.
Ktoś wie jaka może być tego przyczyna i co zrobić aby w zależnościach sesji było to co jest wymagane?
Wysłany: 03-11-2014, 20:40 Re: Zapis zależności do sesji
zolwik napisał/a:
Ktoś wie jaka może być tego przyczyna
Połączenie warstwy Session z Route (merge layers) z docelową ustawioną na Route. Wtedy wszystkie dodatki (reguły to też dodatki!) z Session przechodzą do Route. Sprawdź w zależnościach samej mapy, a przekonasz się, że tam siedzą.
zolwik napisał/a:
i co zrobić aby w zależnościach sesji było to co jest wymagane?
Radziu ja oczekiwałem jakiś lepszych rozwiązań, bo łączenie warstw też przerabiałem.
teraz mogę dodać ze sprawdziłem w CMP zasady -> prawoklik i pokaz dodatki zależne. i ani sesji ani mapy nie wykazuje.
przed tym zabiegiem łączenia warstw nie robiłem.
na nowo postawionej mapie też wsadzam pierwsze lepsze zasady i ich nie ma w zależnościach
aktualizacja tematu:
na wysłanej sesji do bzyka dalej nie ma zależności, ale po spakowaniu zasad maszynistów i innych potrzebnych rzeczy, sprawa wyglada tak:
zasady są tak ułożone jak być powinny - czyli jest dobrze
maszyniści są dostępni i nazwani tak jak trzeba - czyli jest dobrze
polecenia maszynisty - brak. dalej coś tu się kwasi
polecenia maszynisty - brak. dalej coś tu się kwasi
A sprawdzałeś to po kuidach czy po nazwach? Może są dwa polecenia o tej samej nazwie i wysłałeś nie to?
Zrobiłem eksperyment zapisu kuidtabla na trzech wersjach - wyniki wyszły takie:
2006: zapisuje w sesji;
2010: nie zapisuje;
TS12: zapisuje, nawet po zrobieniu merge warstwy sesji do route, w session zostają polecenia i komendy (zostają czyli widać je po "Pokaż zależności dla" sesji).
Wychodzi na to, że to kolejny (który to już?) bug naszej ukochanej wrednej i popieprzonej gierki
pomyłki w nazwach na pewno nie ma.
mam włączone tylko te co używam resztę mam wyłączoną ;p
co dziwne, jeśli wejde w sesję i przypiszę tor do sesji w zależnościach się pokażę,
tak samo z resztą. połączę warstwy z mapy na sesje to wszystkie zależności do sesji przejdą i będą pokazane. wszystko poza zasadami, poleceniami itp