Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 127 Skąd: Świecie
Wysłany: 29-08-2014, 14:25 Crashe trainz w edytorze sesji.
Witam. Zapragnąłem stworzyć włąsną sesje do Ziemi Swiętokrzyskiej. Jednak gdy zaczynam cokolwiek robić w edytorze sesji (tam gdzie można zmieniać różnorakie reguły itp itd) to w ''Zasadach Konfiguracji Maszynisty'' mogę dodać maszynistom tylko dwie komendy ( wait until hour, poczekaj minutę), mimo tego, że w Zasadach Poleceń Maszynisty mam więcej. I tu pojawia się kolejny problem. Nie mogę zaznaczyć kolejnych komend, ani odznaczać, dłuższe próby kończą się crashem. Crash występuje nawet jak chcę edytować ''Opcje początkowe''. Tak czy siak kilka prób pozmieniania czegoś w zasadach kończy się crashem.
O co chodzi?
Jeśli dać jakieś dodatkowe informacje to nie ma problemu :)
TS2010 49933
Z góry dzięki, pozdrawiam :)
+Crash nie pojawia się zawsze w tym samym miejscu. Raz mogę otworzyć jakąś regułe do edycji, a raz po nacisnięciu Edytuj wywala grę do pulpitu.
Ostatnio zmieniony przez matik112 29-08-2014, 14:28, w całości zmieniany 1 raz
Pytanie, czy masz komplet zależności, szczególnie jeśli chodzi o sesję, reguły do niej i polecenia maszynisty, oraz czy nie występują jakieś błędy w zależnościach. Bez tego ciężko zgadnąć jaka może być przyczyna. Przydałby się też screen błędu jaki się pojawia. Nawet Columbo potrzebował jakichś wskazówek do rozwiązania zagadki
Komplet dodatków? Tak. Bez błędów? Niestety nie. Mam sporo czerwonych wykrzykników ale nic z tym nie robię bo nie mam pojęcia jak się tego pozbyć.
No i to by wiele wyjaśniało. Trzeba wybrać błędne zależności, otworzyć do edycji i zatwierdzić ponownie. Część może się naprawić, a w tych które zostaną z wykrzyknikiem użyć opcji pokaż błędy i zobaczyć co wyjdzie.
Zależności scenery nie wpływają na błędy w zasadach sesji i jeżeli nie ma już żadnych innych ostrzeżeń, to wszystko powinno już ładnie działać. Co do pozostałych błędów, to:
1. W dodatku csh3a podmień sobie cały config na ten i powinno działać:
Cytat:
kuid <kuid:128184:28036>
type "Vas"
region "Hungary"
light 1
nightmode "lamp"
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 127 Skąd: Świecie
Wysłany: 30-08-2014, 13:51
Dzięki wielkie za pomoc! Jednak to nie rozwiązało problemu. Pokombinowałem i wyszło na to, że wystarczyło usunąć i ponownie dodać ''Zasady Poleceń Maszynisty'' i działa :) Od tamtej pory crasha nie było, jak coś to dam znać :)