Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-01-2011, 11:54 Znikanie obiektów przytorowych.
Witam.
Mam problem z dodatkami z nowej paczki "Zestaw elementów sieci trakcyjnej" kolegi TGBBF11. Temat zamieszczam tu, ponieważ nie jestem pewien czy to jest spowodowane tym dodatkiem czy może wina tkwi w samym TRS'ie, o co chodzi...
Mamy sytuację przedstawioną na poniższym screenie:
Są to kompletne obiekty zmiany sieci trakcyjnej. Obiekt nr 1 jest ustawiony w pozycji "zasadniczej" natomiast obiekt nr 2 został obrócony by słupy od wysięgników były po drugiej stronie. W tym kierunku kamery po przesunięciu jej pomiędzy te dodatki wszystko jest ok.
Po obróceniu kamery w przeciwną stronę.
Obiekt nr 2 (obrócony) jest widoczny do pewnego momentu przesuwu kamery w tym kierunku.
Aż, zniknął...
Gdy cofniemy kamerę znów się pojawia.
I tu moje pytanie czy jest jakaś możliwość usunięcia tego błędu?
W tej chwili nie używam sieci TGBBF11 jeszcze, operując poprzednią wersją. I w tamtej zauważyłem bardzo podobnie wyglądające zanikanie sieci trakcyjnej, z tym że w tym moim przypadku przesunięcie (popatrzenie z innego kąta czy odległości) obrazu przywracało widok.
Przyjąłem to jako fanaberie TR04, a że nie zawsze tak się dzieje to się do tego przyzwyczaiłem.