Ściągnąłem mbxd2 307 i w interion pokazał mi się błąd
Nie znaleziono lub nie udało się wczytać tekstury 'krzes?o.texture' dla siatki'mbxd2cab.im'.
próbowałem sam go naprawić ale nic z tego. Prosze o pomoc.
Mam trs2010 49933.
Ostatnio zmieniony przez Grabka 17-11-2013, 14:57, w całości zmieniany 1 raz
TS2010 nie obsługuje tekstur które mają w nazwie polskie znaki (w tym przypadku "ł").
Naprawa tego nie jest taka prosta. Proponuję przeszukać forum pod kątem tematów "polskie znaki w nazwie tekstury" itp.
Ja mam to szczęście, że mam jeszcze zainstalowanego TRS2004.
Mając tego starocia, można najszybciej usunąć polskie znaki z nazw tekstur.
1. Folder tego interiorioru MBxd2, odszukuje w katalogu z TRS2004 -> World -> Dispatcher -> Downloads > kuid 344783 100029 2. Kopiuję ten folder gdzieś na zewnątrz.
3. Plik mbxd2cab.im "przepuszczam" przez PM2IM v 1.13 z zaznaczoną opcją Strip Textures
Ten program sam informuje, że musimy zmienić znaki z ł na _ w nazwach plików, odpowiednio:
- krzesło.bmp na krzes_o.bmp
- krzesło.texture.txt na krzes_o.texture.txt
W tym pliku tekstowym musimy też zmienić nazwę w "środku" z Primary=krzesło.bmp na Primary=krzes_o.bmp
4."Naprawiony" tak dodatek importujemy do CMP. Zatwierdzamy i gotowe. Krzesło już nie będzie białe , a CMP nie będzie pluł błędami.
Nie mając TRS2004, to ciężka sprawa. Już podczas instalacji w TS2010 wyskoczy błąd: