FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
odzyskanie hasła administratora
Autor Wiadomość
Shaggy 
zaawansowany
Ave faur

Wysłany: 03-09-2013, 21:49   odzyskanie hasła administratora

Witajcie, zapomniałem Hasła administratora - tego dodatkowego, co wpisuje się np przy stworzeniu nowego artykułu,

http://www.php-fusion.pl/...6590&pid=177114

http://www.php-fusion.pl/...thread_id=21067

Tak próbowałem ale w ogóle nie mogę znaleźć tego 'users' tak żeby zmienić podstawowe hasło /to przy logowaniu/ na jakieś inne, a mam:
-fusion3A9Iq_users
-fusion3mY7B_users
-fusion5ex9s_users
I w każdym jest co innego, nawet gdy próbuje ustawić we wszystkich hasło 12345678 zakodowane md5 lub juz wczesniej zakodowane nic z tego, dodam że wcześniejsze hasło przestało działać jak pozmieniałem a nowe nie działa ;/
Ostatnio zmieniony przez Shaggy 03-09-2013, 21:50, w całości zmieniany 1 raz  

KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2013, 22:00   

Spróbuj przez bazę danych dostać się do ustawień, zapisane były w configu. W plikach na serwerze FTP takich zapisów nie ma bodajże.

Ewentualnie poszukaj w FTP w administration.

Espen 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 03-09-2013, 22:11   

Wejdź do phpMyAdmin, znajdź odpowiednią tabelę odpowiedzialną za gromadzenie użytkowników, następnie poszukaj rekordu odpowiedzialnego za admina (twoje konto, zazwyczaj numer jeden) i edytuj zmieniając hasło. Hasło wpisujesz tekstem otwartym, zaznaczasz MD5 (przy ponownej edycji będziesz je widział jako 21n3v5g1b53g1b21gn31). Dalej spróbuj zalogować się jako administrator albo zrób coś co wymaga potwierdzenia hasłem admina żeby sprawdzić czy zadziałało.

Wszelkie hasła, maile, pw i inne dane masz zapisane w bazie danych a nie w plikach na serwerze. Tam masz tylko plik config w którym podajesz parametry do połączenia się z bazą i chyba kilka innych funkcji które można edytować w tak zwany "hard" (jak coś walnie na stronie a trzeba edytować).

Shaggy 
zaawansowany
Ave faur

Wysłany: 03-09-2013, 22:19   

Robiłem z tej instrukcji czyli usunąłem hasło, dodatkowo też linijke user_admin_salt i pomogło, od razu wyskoczyło że nie ma hasła administratora i należy je ustawić.
Nie rozumiem tylko tego, dlaczego wcześniej mimo wpisania w tam to pole hasła w md5 lub przekopiowania z nowego konta gotowego nie podziałało, tak samo jak miliony innych prób, ale najważniejsze że działa, bo 2 dni z się z tym męczyłem ;/
Dzięki za próbę pomocy ;)
Ostatnio zmieniony przez Shaggy 03-09-2013, 22:21, w całości zmieniany 2 razy  

SM50
zaawansowany

Wysłany: 04-09-2013, 08:50   

Ponieważ hasło w nowym PHP-Fusion jest kodowane nie poprzez MD5, lecz poprzez (o ile dobrze pamiętam) SHA-256 razem z saltem.

Odpowiedz do tematu