Pomógł: 27 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 1031 Skąd: Paris
Wysłany: 22-07-2013, 14:02 Ulepszenie fizyki
Witam, puszkuje programu lub sposobu, którym będę mógł dodać animacje "kołysania" taboru/kabin do Trainza 2004. Wiem, że jest taki program od Trainz-Build 2.7. Słyszałem, że jest coś takiego podobnego do 2004. Może jakieś wpisy w configu cokolwiek. Był też jakiś wpis, który dodaje przechylenia na łukach torowych. Poszukuję jeszcze może jakiegoś usprawnienia do tej wersji gry typu: oświetlenie, udźwiękowienie itp. Jeśli takie coś istnieje oczywiście. Poszukuję wszelakich sposobów by urealnić jazdę w TRS 2004, to dość stara wersja, ale chyba najbardziej stabilna. Może ktoś zza granicy może ktoś bawił fizyką tej gry.
Pomógł: 8 razy Wiek: 30 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 132 Skąd: Wyszków
Wysłany: 22-07-2013, 21:41
Co do przechyłek to znam komendę z DLSu "Banking consist" (w TS12 podobno nawet jest wbudowana) i czasami się tym bawię. Choć przy większych wartościach efekt dziwnie wygląda przy wjeżdżaniu na rozjazdy. Z resztą ta zasada jak dla mnie to taki bajer na wychylne pudło składów zespolonych, dlatego daję umiarkowaną wartość przy konfiguracji żeby nie "przewracały się" aż tak bardzo na łukach rozjazdów. Tak samo zauważyłem, że niektóre wagony się nie przechylają, albo różnie wygląda kwestia delikatnego przechylenia wózków.
_________________ Pasjonaci nieczynnej linii kolejowej Auranowice Kebab - Biała Pendolińska pełodegie.