Postawiłem sobie ostatnio cel- zbudować przynajmniej cześć Warszawy. Na początek wziąłem sobie linię 31 {Wilanowska- Służewiec} lecz planuję także zrobić odcinek koło Pałacu Kultury aż do Ratusza. Co z tego wyjdzie- zobaczymy. ;) Teraz trochę screenów z pętli Służewiec, przystanku Taśmowa i ulicy Marynarskiej.
_________________ Konstal 13N- czujesz że jedziesz.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-11-2012, 21:23
Moderatora prosze o wrzucenie tego do map fikcyjnych. To ma niewiele wspólnego z linią na Służewiec. Linii 31 bez dedykowanych dodatków nie zrobisz. To zawsze będzie fikcja. Nie masz nawet podobnych biurowców do tych, które spotkasz na dawnym PDPS.
Całość się kupy nie trzyma, bo kreujesz to usilnie na okres, w którym na tą pętle żadne 31 nie zaglądało, nawet 44 też nie (bo albo budujemy nowe wiadukty nad torami [31, 44], albo zostawiamy stare [17/18]).
Ponadto to co powiedział fallowdeer. Kiepski dobór dodatków.
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 27-11-2012, 21:36
Jestem tego samego zdania, nawet jeśli cokolwiek z układu obiektów oddawałoby stan rzeczywisty tego miasta, to jednak dobór dodatków dyskwalifikuje tą mapę.
Przede wszystkim zaopatrz się w jakąś nowszą roślinność, np. JVC i popraw teksturowanie. Popatrz co na polskich stronach jest do pobrania i zacznij wykorzystywać najładniejsze dodatki.
Temat przesuwam do fikcji. Jeśli autor osiągnie w przyszłości na tej mapie poziom uznawany za "rzeczywisty", to temat wróci do map realnych.
Zmieniłem parę rzeczy, między innymi drogi itd.
Gotowe są już przystanki Służewiec, Wynalazek, Postępu {niedokończone}. Następny będzie przystanek Rzymowskiego.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-11-2012, 21:51
http://postimage.org/image/xdt3udf0z/ tu nadal nie ma takiej wiaty jak pokazałeś na screenach. Na tym odcinku są słupy okrągłe z siecią podwieszaną na drugiej nitce, tu masz tylko jeden kabel od słupa do słupa.
Zdecyduj chopie czy dalej chcesz robić real czy jednak fikcje, bo de facto nie wiem czy mam się czepiać niezgodności z rzeczywistością, czy też nie. :)
Jest to raczej mapa fikcyjna- trudno {przynajmniej mi} zrobić mapę tramwajową w 100% zgodnej z oryginałem. Chciałem zmienić nazwę tematu żeby nie myliła ale już nie mogę. Także raczej teraz proszę o ocenę pod względem ogólnie mapki a nie odniesienia jej do rzeczywistości.
Ostatnio zmieniony przez Tramwajarz 29-11-2012, 20:13, w całości zmieniany 1 raz