FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Korsze - Ełk - Olecko
Autor Wiadomość
Thalys 
znawca
Jack Sparrow


Pomógł: 34 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1334
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-12-2021, 17:54   

Zapraszam :)

http://trainzverve.com/?p=567







_________________
BimbajMajster
http://www.trainzverve.com
https://www.facebook.com/trainzVERVE/
 
 
 
Bizon97
super trainz
robiący RP1 !


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Sty 2013
Posty: 476
Skąd: z domu
Wysłany: 18-12-2021, 20:03   

Piękna mapa ! Szczęka opada :)
Ostatnio zmieniony przez Bizon97 18-12-2021, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 62 razy
Wiek: 37
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1687
Skąd: Lubin
Wysłany: 18-12-2021, 22:33   

Mapa ogólnie ładna, i długo wyczekiwana :)

Ja jednak żałuję wymiany drzewek Bogdana na speedtrees. Wydajność spadła znacząco, a co do wyglądu - rzecz gustu, ale wolałem tamte :(

A, no i mapa wymaga minimum trawnika z SP4. Chyba kangury znowu zmieniły trochę format plików, bo np w SP1 (po obniżeniu buildu w configu) mapa się ładuje, ale bez torów, peronów i wielu innych elementów.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
Ostatnio zmieniony przez adamstan 18-12-2021, 22:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
rysztur
znawca



Pomógł: 70 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 1035
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 19-12-2021, 10:27   

Pierwsze wrażenia po jeździe: super mapa.
Wszystko śmiga płynnie, żadnych braków w dodatkach.
Szybkie drzewka robią klimat, choć trzeba się do nich przyzwyczaić.
Jako laik w geodecie, jestem zaskoczony pietyzmem doboru dodatków oddających klimat regionu.
Przyjemna w odbiorze.
Byłem tym bardziej zaskoczony, że nawet Gama nie zdefektowała: :shock: :-P



 
 
maluch506
user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 53
Skąd: RPA
Wysłany: 19-12-2021, 16:17   

Cytat:
Zapraszam :)

http://trainzverve.com/?p=567


Szkoda ze dopiero teraz zobaczylem ten post bo pobralbym sama mapke i osobno zaleznosci . A ja pobralem z google drive jako calosc i popsulo mi to reszte tras i dodatkow. Teraz czeka mnie mozolne poprawianie wszystkiego od nowa :evil:
 
 
Thalys 
znawca
Jack Sparrow


Pomógł: 34 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 1334
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-12-2021, 17:46   

maluch506 napisał/a:
Cytat:
Zapraszam :)

http://trainzverve.com/?p=567


Szkoda ze dopiero teraz zobaczylem ten post bo pobralbym sama mapke i osobno zaleznosci . A ja pobralem z google drive jako calosc i popsulo mi to reszte tras i dodatkow. Teraz czeka mnie mozolne poprawianie wszystkiego od nowa :evil:


W paczce Jamala też jest osobny CDP z mapą i sesja oraz osobne z dodtakami. Prawdopodobnie nadpisałeś wbudowane dodatki (tak jak i ja jak instalowałem), wiec pomoże Ci opcja "revert to orginal" w Content Managerze (a przynajmniej mi pomoglo).
_________________
BimbajMajster
http://www.trainzverve.com
https://www.facebook.com/trainzVERVE/
Ostatnio zmieniony przez Thalys 19-12-2021, 17:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Zmiennik115 
trainz
3D



Pomógł: 23 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 377
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 20-12-2021, 14:09   

Mam takie pytanie, Gama(SU160) jest również w paczce czy to na screenie to prywatny dodatek?
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 305 razy
Wiek: 45
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4391
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 20-12-2021, 14:21   

Nie ma.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 20.02.2022
 
 
maluch506
user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 53
Skąd: RPA
Wysłany: 20-12-2021, 16:00   

Thalys napisał/a:
maluch506 napisał/a:
Cytat:
Zapraszam :)

http://trainzverve.com/?p=567


Szkoda ze dopiero teraz zobaczylem ten post bo pobralbym sama mapke i osobno zaleznosci . A ja pobralem z google drive jako calosc i popsulo mi to reszte tras i dodatkow. Teraz czeka mnie mozolne poprawianie wszystkiego od nowa :evil:


W paczce Jamala też jest osobny CDP z mapą i sesja oraz osobne z dodtakami. Prawdopodobnie nadpisałeś wbudowane dodatki (tak jak i ja jak instalowałem), wiec pomoże Ci opcja "revert to orginal" w Content Managerze (a przynajmniej mi pomoglo).


Probowalem tej opcji , niestety popsulo tyle dodatkow ze komp sie zwiesil , dzis zrobilem reinstalke trs19 i bede probowal po kolei sciagac potrzebne dodatki . Niestety w trs19 wylaczono opcje pomijania nadpisywania dodatkow juz istniejacych co uwazam za strzal w kolano .
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 125 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3801
Skąd: Opole
Wysłany: 20-12-2021, 16:47   

Jak jest zainstalowane, to pojawia się jako otwarte do edycji, ten typ tak ma.Od wersji TANE tak jest i trzeba się do tego przyzwyczaić. To takie jedno z ulepszeń. Jak zatwierdzisz, to będziesz miał je jako zmodyfikowane. Tragedii nie ma, chyba że wyskoczą jako błędne. Oryginalna wersja jest cały czas w grze i jak nie nadpiszesz jej tą wersją z "otwarte do edycji" to nic się nie wydarzy. Kiedy masz otwarte do edycji klikamy na "cofnij jeśli nie zmodyfikowane" co nie jest jako błędne.
Nowa wersja więc trzeba się do nowego przyzwyczaić.
Ostatnio zmieniony przez ryszard 20-12-2021, 16:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Czajos
nowy


Wiek: 41
Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 20-12-2021, 20:23   

Większość błędów związanych z teksturami. Do ogarnięcia wg. instrukcji na stronie: http://trainz.krb.com.pl
Nadpisane, wbudowane dodatki naprawiają się same opcją: Przywróć do oryginału.

Mapka zacna. Specjalnie dla niej zakupiony TRS2019.

Teraz tylko mam dylemat: Czym po tym jeździć?
ADHD SU45 i SU46 które śmigały mi w TANE tu nie dają się odpalać.
 
 
 
SU45N 
świeżak


Wiek: 36
Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 7
Skąd: pomorskie
Wysłany: 20-12-2021, 22:23   

No niestety, ale TRS2019 mnie chyba nie lubi i to po 17 latach z całą serią Trainz. Czysta instalacja ze Steam, na to pliki cdp ze strony Thalysa oraz brak nadpisywania wbudowanych dodatków (nic nie klikałem w menedżerze zawartości po wgraniu plików cdp) i mamy to co poniżej:

- brak części dodatków:


- brak tekstur:


Co ciekawe menedżer zawartości nie pokazuje braków dodatków.

Wymiękam.
Ostatnio zmieniony przez SU45N 20-12-2021, 22:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 305 razy
Wiek: 45
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4391
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 21-12-2021, 03:15   

Od któregoś buildu TS19, content manager nie pokazuje braków, jeżeli dodatki nie są zainstalowane, ale są do ściągnięcia z DLS.
Zrób listę dodatków (rekursywną), posortuj według kolumny Status i zobacz, czy nie masz jakichś "avaliable for download". Może trzeba coś podociągać.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 20.02.2022
 
 
psed
trainz


Pomógł: 13 razy
Wiek: 69
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 334
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-12-2021, 12:08   

Czajos napisał/a:


Teraz tylko mam dylemat: Czym po tym jeździć?
ADHD SU45 i SU46 które śmigały mi w TANE tu nie dają się odpalać.


Proponuję zajrzeć do config'u mapy i sesji a znajdziemy tam loki jakich używał Autor tej zacnej mapy. Jak Autor zaznaczył w opisie do mapy, przedstawia ona stan na rok 2007. Pod tym adresem są zeskanowane SJRP z różnych lat w tym z 2007. Interesują nas tabele Nr 510, 514, 535, 536 i 537. http://www.dawidfratczak....lady/index.html
Ostatnio zmieniony przez psed 21-12-2021, 12:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pawel_zielony
nowy


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 33
Skąd: Vegas
Wysłany: 24-01-2022, 12:55   

chciałbym się dowiedzieć jaki kuid mają dworce w Wydminach, Sterławkach Wlk., Kętrzynie, Nowym Młynie, Tołkinach i Korszach oraz budynek w Linkowie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group