FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
24-09-2014, 17:28
Sygnalizacja PKP v5
Autor Wiadomość
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4209
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 10-05-2014, 08:18   

W ts12 wyskakuje ostrzeżenie o braku wpisu name w effect name. W 2010 było bezbłędnie. Jak im zmieniłem build, żeby cmp nie płakał o zbyt niskim, to wylazło to name. Zawsze coś. Chyba nie da się zrobić dodatku do ts12 żeby mu było ok :mrgreen: nie ogarniam tej kuwety. W new era pewnie będzie jeździł po świecie człowiek z auranu i sprawdzał, czy iiość much (w 3d i z animacją) w modelu kupy jest zgodna z prawdziwą kupą i muchami i czy tex kupy to na pewno ta kupa czy może ta obok , bo wtedy błąd i gra się skasuje :mrgreen:
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 290 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4209
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 16-05-2014, 19:33   

Kurde, ale zainteresowanie nowymi coronami do kształtów, normalnie nie mam czasu odpisywać :-) zmusiłem prezesa Rysia do oceny, dopracowaliśmy (chyba) kwestię rozbieżności i będą nowe :-) wszelkie uwagi nie będą już rozpatrywane, w/g zasady "nieobecni nie mają głosu" :-D
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Traxx95
trainz



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Paź 2012
Posty: 376
Skąd: PL
Wysłany: 16-05-2014, 19:38   

RBach napisał/a:
Kurde, ale zainteresowanie nowymi coronami do kształtów, normalnie nie mam czasu odpisywać :-) zmusiłem prezesa Rysia do oceny, dopracowaliśmy (chyba) kwestię rozbieżności i będą nowe :-) wszelkie uwagi nie będą już rozpatrywane, w/g zasady "nieobecni nie mają głosu" :-D

Ja co do nowych coron nie mam zastrzeżeń, ładnie się prezentują i daje im S2 :-)
_________________
Przejazdy - SSP & SRP
 
 
 
Puszysty96
nowy


Wiek: 24
Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 26
Skąd: Siemirowice
Wysłany: 31-08-2014, 00:44   Problem



Po dodaniu dodatku do Trainz 09 z sygnalizatorami zrobiło mi się coś takiego.(Wersja dodatku też pod 2009)
Co mam zrobić...próbowałem wszystkiego(pobrania od nowa, reinstalacji Trainz itd.)?
Ostatnio zmieniony przez Puszysty96 31-08-2014, 00:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 73 razy
Wiek: 28
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1500
Skąd: Knurów

Wysłany: 31-08-2014, 09:38   

DRE napisał/a:
Wysłany: 2011-12-01, 17:23
Musisz to ustawić w CMP
Plik > Ustawienia > Różne
Odznacz 'Włącz sprzętową akcelerację kompresji tekstur"

drstrach napisał/a:
Wysłany: 2011-12-01, 18:22
Jeśli to nie akceleracja tekstur, to pewnie masz grafikę NVidii, wyłącz CUDA w ustawieniach karty graficznej. Więcej znajdziesz szukając tematu: czarne tekstury.
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Bizon97
super trainz
robiący RP1 !


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Sty 2013
Posty: 424
Skąd: z domu
Wysłany: 31-08-2014, 15:14   

Tez tak miałem lecz u mnie nie pomogło ani wyłączenie akceleracji tekstur ani wyłączenia CUDA. Musiałem od nowa zainstalować TS i wtedy zadziałało.
 
 
 
Puszysty96
nowy


Wiek: 24
Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 26
Skąd: Siemirowice
Wysłany: 31-08-2014, 17:45   

Nie pomogło ale spróbuje jeszcze raz przeinstalować :D
 
 
 
Traxx95
trainz



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Paź 2012
Posty: 376
Skąd: PL
Wysłany: 31-08-2014, 18:09   

Puszysty96 napisał/a:
Nie pomogło ale spróbuje jeszcze raz przeinstalować

drstrach napisał/a:
Więcej znajdziesz szukając tematu: czarne tekstury.


Wyszukanie tego tematu naprawdę nie jest trudne... Znalezienie odpowiedzi zajęło mi 3 sekundy:

samplaire napisał/a:
Folder local zawiera 'zainfekowane' tektury, dlatego reinstalacja nic nie da w rym przypadku. Bo tym sposobem nie instalujesz dodatkow, a je tylko kopiujesz. Trzeba na nowo zainstalować dodatki z oryginalnych cdp. Jeśli nie masz ich na dysku, to - tak - trzeba ściągnąć na nowo.
_________________
Przejazdy - SSP & SRP
Ostatnio zmieniony przez Traxx95 31-08-2014, 18:10, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Alana 
znawca


Pomogła: 129 razy
Dołączyła: 16 Lut 2008
Posty: 2199
Skąd: Truj-miasto
Wysłany: 24-09-2014, 17:26   

Kłódka na prośbę autora
Aktualna wersja sygnalizacji: 5.1 dyskusja TUTAJ
_________________
MEOW!
Ostatnio zmieniony przez zolwik 24-09-2014, 17:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group