Wysłany: 24-06-2012, 13:39 Zawias TS2010
Witam
Przesiadłem się nie dawno na TS2010 Uaktualniłem go do wersji 49938 zainstalowałem dodatki. Wszystko ładnie chodziło przez ostatnie dni, aż tu nagle TS zaczął się wieszać.
Pod czas budowania w geodecie dochodzi do zawiasu. Ale odkryłem że problemem jest TADDaemon którego wyłączam z procesów pod czas zawiasu, on tak jak by się wyłącza i włącza i wtedy TS ożywa. Mam wtedy czas na zrobienie save'a. Robi się to w różnych odstępach czasu średnio od 5-10min. Czy jest jakiś sposób aby to naprawić ? Miał ktoś podobny problem ?
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-06-2012, 13:46
Spróbuj najpierw rozbudowanej naprawy bazy danych, jeśli to nie pomoże pisz do helpdesku N3V, gra ma w dalszym ciągu wsparcie, powinni więc Ci pomóc.
Aha, jak będziesz pisał do nich, to wspomnij, że już dokonałeś naprawy bazy danych, bo to ich główna porada na początek.
Proponuję też zwrócić uwagę, żeby nie wyłączać komputera od razu po wyjściu z gry. TADDaemon jest procesem, który wyłącza się później niż gra (szczególnie w TS10, bo w TS12 w zasadzie 10s później). Najlepiej przed wyłączeniem komputera włączyć managera procesów, wtedy zobaczysz jak wyłącza się TADDaemon. Najprawdopodobniej pomoże Ci rozbudowana naprawa bazy danych jak radzi doktor, a potem właśnie moje porady. Skoro mówisz, że przez parę dni chodziło dobrze i zaczęło się psuć, to coś mi mówi, że moja diagnoza jest słuszna.
Wysłany: 24-06-2012, 23:50
Dobry Wieczór :)
No więc zrobiłem gruntowną naprawę bazy jak zalecił doktor, ale nic nie pomogło :(
Samplaire twoja diagnoza jest jak najbardziej słuszna. Gdzieś wcześniej czytałem o tym i to napisane przez Ciebie :) Zawsze czekałem aby TADDaemon się wyłączył. Ale teraz jak mam zawias pod czas pracy to jedyna opcja wyłączyć go. On wtedy się tak jak by restartuje i TS wraca do życia i można zrobić save. Oczywiście kilkakrotne użycie w/w opcji powoduje naprawę bazy danych :( Zmieniłem sterownik grafiki na najnowszy, chociaż tamten nie był stary. Tak kombinowałem dzień cały, ale jak widać na darmo :( Nic pozostaje iść za radą doktorka i uderzyć na helpdesk.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 25-06-2012, 08:27
Może zrób inaczej: skopiuj lokal na inny dysk, wywal całą grę i wgraj na nowo i przenieś do niego skopiowany lokal. Wiem że trochę roboty jest, no i może część dodatków się nie uda skopiować ale coś za coś.