Wysłany: 08-02-2009, 12:34 okolice Malborka - linia nr 9 i 256
Mapa powstaje już od dłuższego czasu, obecnie w budowie jest węzeł Malbork, a gotowy odcinek Malbork Kałdowo - Szymankowo (D29 - 9) i Szymankowo - Tralewo (D29 - 256).
Screenów z budowanej stacji pokazywać nie chcę, choć uwierzcie że rozmiary sa imponujące. Gotowy jest układ torowy w 80%, niebawem rozpocznę elektryfikację wszystkiego i wtedy może jakieś screeny, jeszcze bez otoczenia. Narazie screeny z przystnku Malbork Kałdowo oraz przystanku Stogi Malborskie:
Kałdowo:
szlak w stronę Stogów Malborskich (Szymankowa) i przystanek:
Super! W Stogach Malborskich peron przy tym starym torze idącym na Nowy Staw jest całkowicie zarośnięty, prawie wcale go nie widać (oczywiście mówię o realu) Dodaj ławeczki w Stogach i tam te domki obok przejazdu (za przejazdem po prawej patrząc w kierunku Stogów) są ogrodzone i stoi tam tablica z rozkładem jazdy.
Pozdrawiam!
P.S. W Stogach mam rodzinę
P.S. 2 zrób zbliżenie na przejazd z widokiem na peron bo z daleka coś mi nie pasi.
Malbork to bardzo ciekawa stacja zwlaszcza pod wzgledem układu torowego i niesamowicie pokombinowanych dróg zwrotnicowych . Więcej screenów z w/w kaszany byłoby mile widziane. I w związku z tym pytanie -
http://www.fotosik.pl/sho...085919dccd7e121
czy układ tych rozjazdów i podpor wiaduktu to jakiś kompromis ?
I jedno i drugie wyglądają troche inaczej .
lukazs [Usunięty]
Wysłany: 06-03-2009, 12:58
Tory pod wiaduktem są ułożonę w miarę realnie - sam wiadukt również powstał na wzór oryginalnego, być może coś nie tak z rozmieszczeniem filarów. Wiem też że w jednym miejscu filary są grubsze i jest ich mniej, ale w mojej ocenie nie ma racji bytu aż tak dokładne odwzorowywanie otoczenia, w końcu to tylko gra, a żeby porobić wszystkie obiekty realne to by życia nie starczyło :)
Na wstępie prosiłbym o zmianę nazwy tematu na "Okolice Malborka - D29-9,207,256"
A teraz garść informacji - budowa powoli posuwa się do przodu. Obecnie na wykończeniu jest Sztum. Mapa realnie odzwierciedla zarówno odległości, układy torowe, jak i wysokości, co sprawia że odcinek Malbork - Sztum - Kwidzyn i dalej jest o wiele ciekawszy, ponieważ na linii ciągle są strome spadki i wzniesienia.
Wjazd do Sztumu od strony Kwidzyna:
Sztum:
Sztum - Grzępa:
Grzępa;
Grzępa - Gościszewo:
Gościszewo:
Gościszewo - Malbork:
Malbork - wiadukt nad D29-9:
Malbork - osiedle między torami linii nr 9 i 207 - Nowa Wieś:
Malbork - stacja:
Gryszaq [Usunięty]
Wysłany: 09-01-2010, 17:40
Chyba trochę zmniejszyłeś odległość wyświetlania terenu i obiektów. Na następną porcję zarzuć full widoczność. Wtedy się podelektujemy przestrzeniami tych terenów :)
Git gitara oby tak dalej ;)
Fragment dziewiątki będzie stylizowana na modernę 2009, czy stare dobre lata <2008
Ostatnio zmieniony przez Gryszaq 09-01-2010, 17:42, w całości zmieniany 1 raz
Co do lat - zawrze się on w latach 1999-2008, na razie mapa ma zgodność z WOSem 2008 ale zgodność z latami wcześniejszymi da się uzyskać bez większych przeszkód. A chciałbym w przyszłości odwzorować jak najwięcej linii z czynnym ruchem.