Wysłany: 09-04-2012, 19:59 Trainz 2009 zmuszony do czytania mapek z 2010
Chcialabym uprzejmie doniesc ze po wgraniu na moja kopie trainza 2009 patcha SP4 jestem w stanie otworzyc mapki z wersji 2010.
Patch siedzi TUTAJ: http://download.ts2009.co...44_to_44653.exe
UWAGA: dla amatorow mapy Jamala - owszem uklad torowy sie otwiera i da sie nawet postawic pociag ale nie mam ZADNEJ roslinnosci tak wiec...
Chcialabym tez sprawdzic czy moje mapki tj Grodzisk i Zimowa zapisane w tej wersji trainz otworza sie w 2009 SP3 czy juz tylko w 2010. Ktos chetny do sprawdzenia?
Mi w tym temacie chodzilo przede wszystkim o mozliwosc czytania mapek z 2010 w 2009 i jak widze to dziala. Ale z tego co podpowiedzial kolega Seb147 mapki z tak przerobionej wersji 2009 sa czytelne w tej wersji oraz w 2010+ wiec chyba bede musiala sobie odpuscic.
Seb - thx za testy!
Z okazji tych eskperymentów ja bym bardzo prosił żeby Zimowisko wciąż ciągnąć na 2009. Tak była zaczęta i tak zostanie skończona. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by ją sobie uruchamiać jednocześnie na 2010, chociaz mam wielkie zastrzeżenia co do wyglądu niektórych dodatkow np. traw JVC albo sieci niskiego napięcia od SP46-166.
Cytat:
Chcialabym tez sprawdzic czy moje mapki tj (...)i Zimowa
Rozumiem, że masz spory wkład w ta mapę ale chyba się trochę przejęzyczyłaś.