Wysłany: 14-08-2011, 13:06 Szukam lokomotyw i wagonów do trainz
Witam wszystkich
Przeczytałem większość wątków na temat taboru trs 2010 lecz nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem i poprawnym zainstalowaniem wagonów i lokomotyw do tej gry. W każdym przypadku brakuje mi jakiś zależności, lub elementy te są błędne. Próbowałem instalować dodatki z wielu stron lecz bez powodzenia. Dodatkowym utrudnieniem jest problem z DLS ponieważ nie działa mi prawidłowo (nie chce wyszukiwać ani pobierać dodatków).
W związku z tym mam takie pytania:
1. Zainstalowałem grę w wersji podstawowej bez paczki dodatków (tylko sama gra)
czy ma to jakikolwiek wpływ na mój problem ? (co prawda było to częściowo wyjaśniane w jednym z wątków lecz nie miało to związku z taborem).
2. Czy ktoś mógłby wskazać mi jakąś stronę z polskim taborem do TRS 2010 ? Najlepiej taką gdzie znajdę dodatki niewymagające pobierania zależności z DLS.
3. Czy można w jakiś sposób i jeśli tak to w jaki zmodyfikować dodatki taboru dla trs 2004-2006 tak aby działały w trs 2010 ?
Dodam jeszcze, że mam włączony tryb starszych dodatków w grze lecz nic to nie pomaga.
Wysłany: 15-08-2011, 13:47 Re: Szukam lokomotyw i wagonów do trainz
adinetuser napisał/a:
1. Zainstalowałem grę w wersji podstawowej bez paczki dodatków (tylko sama gra)
czy ma to jakikolwiek wpływ na mój problem ? (co prawda było to częściowo wyjaśniane w jednym z wątków lecz nie miało to związku z taborem).
Nie wiem jak udało Ci się zainstalować samą grę bez dodatków, bo mi to nie wyszło - w sensie pytała cały czas o serial number mimo, że wpisałem. Może nowsze service packi pozwalają (już nie używam TS10, tylko TS12)? Do rzeczy, niektóre dodatki wymagają jako zależności jakiegoś elementu, który jest wbudowany. Np. może to być obiekt 'default wagon' - jego nigdzie nie znajdziesz, bo jest właśnie wbudowany. Tak więc najlepiej zainstalować wszystko, mimo, że zajmuje trochę kilobajtów (hehe).
Dziękuje za zainteresowanie i przepraszam, że długo nie odpisywałem.
Odpowiadając na pytanie użytkownika samplaire:
Samą grę bez dodatków udało mi się zainstalować postępując kolejno według poniżej opisanych punktów.
1. Uruchomienie instalatora
2. restart systemu
3. usunięcie zawartości folderu trs2010/builtin (ale nie na stałe)
4. uruchomienie trainz
5. przywrócenie zawartości folderu trs2010/builtin
6. wprowadzenie klucza CD (okno konfiguracja trainz zakładka podstawowe)
7. ponowne usunięcie zawartości folderu trs2010/builtin
8. przycisk OK w oknie konfiguracja trainz
9. uruchomienie trainz
10. restart systemu
Jest z tym co prawda troszeczkę kombinowania ale u mnie działa :)
Moim kolejnym problemem jest brakująca zależność do lokomotywy ST43-19 pobranej ze strony stacjazary. Chodzi mi dokładnie o brakujący <kuid:-3:10112> którego nigdzie nie mogę znaleźć
W związku z tym mam takie pytania:
1. Czy jest to jeden z elementów paczki dodatków wbudowanej w grę której ja nie zainstalowałem?
2. Czy ktoś z was zna miejsce gdzie można ten kuid znaleźć?
Dodatkowy problem sprawia zapewne także czerwony wykrzyknik przy jednej z zależności
a konkretnie przy "ST43 Interior". Niestety nie wiem o co chodzi z tym wykrzyknikiem.
Wysłany: 06-12-2011, 18:32
Witam..czytam na forum i nie moge sobie poradzic.Mam tu podobny problem jak kolega z lokomotywami typu EU07 EP07 EP08 EP09 .
EU07 i EP07 instaluja sie ,ale zawsze jest błedny INTERIOR kuid:142343:55003,?Wszytkie lokomotywy mam z TRAINZ.PL i STACJA ZARY oraz TRAINZ DOWNLOAD.
Czy jest ktos obeznany w tym włąsnie konkretnym temacie?
Słabo szukałeś. Jeden z przyklejonych tematów w dziale 'problemy' poświęcony jest naprawie dodatków pod TS2009-12, a pierwszy post... dotyczy interiorów...