Mam taki problem: Kuid .ru mi niedziała a raczej może firefox i IE. Sprawa z Firefox jest mi znana bo bywają strony z plikami których Lisek nie obsługuje, klikasz w "ściągnij" i nic. Wtedy, z reguły ściągam przez IE (do niczego innego mi nie służy). I wszystko działało pięknie aż w IE na stronie Kuid.ru znikł obrazek captcha. W sensie jest X czyli crash obrazka, czy też tak dzieje sie u was? bo ja z IE8 upgreadowałem na IE9 i dalej niema obrazka. Chyba że ktoś zna ten sam problem z Foxem?
a może to nie serwer tylko microsoft. Odnoszę wrażenie, że dls auranu też nie pokazuje obrazków na stronie, na której się je ściąga. Przynajmniej u mnie. W wyświetlaniu zbiorczym wszystko jest ok. ale jak się kliknie, żeby pobrać dodatek, to już fotki nie ma (choć pobierać naturalnie można). Ale już wiem, jak to obejść na kuid.ru (może jest prościej, bo ja nie informatyk)
1. po wpisaniu szukanego kuidu przechodzimy do okienka, gdzie powinien być kod
2. klikamy ppp i na samym dole wybieramy właściwości i klikamy
3. otwiera się okienko, gdzie jest adres Adres (URL) - kopiujemy go
4. otwieramy nową kartę w przeglądarce, wklejamy adres i enter - dostajemy obrazek z kodem
5 wpisyjemy ręcznie uzyskany kod tam, gdzie trzeba i klikamy szukaj (pisane cyrylicą )
6. dostajemy wynik, jak kiedyś
Ostatnio zmieniony przez pbwysocki 07-09-2011, 13:41, w całości zmieniany 4 razy
Sprawdzone - działa :) . Jedna tylko uwaga na tym samym obrazku nie pobierzemy kolejnego cdp-a. Trzeba robić jak było po staremu czyli jeden obrazek do jednego szukanego kuidu, kolejny obrazek do kolejnego szukanego kuidu, itd.
Ostatnio zmieniony przez arkadeusz 07-09-2011, 14:42, w całości zmieniany 1 raz
w wyszukiwarce FF zamiast właściwości ppm trzeba kliknąć na pokaż informacje o obrazku (właściwości są w IE). Arkadeusz - to oczywiste. Normalnie w kuid.ru kod zmienia się przy każdym wyszukiwaniu, więc i przy tej metodzie trzeba trochę poklikać. Więcej roboty, ale dobre i to dopóki się nie poprawi lub ktoś nie znajdzie lepszego sposobu.
Przecież na kuid.ru można wyszukać jednoczeście 300 KUIDów, nie trzeba wpisywać każdego oddzielnie. Klikania "tak czy siak" jest mniej niż szukania po stronach.
Jak komuś nie chce się przepisywać kodu co chwilę może spróbować tego linku, co prawda nie da się nic wyszukać, ale jak ktoś ma czysta wersje trainz można zassać wszystkie dodatki za jednym zamachem (zaznaczamy w jakimś akceleratorze na pobieranie z serwera tylko plików cdp i leci):
http://kuid.ru/downloads/trainz/ak_timur/
Ostatnio zmieniony przez volkzz 25-09-2011, 09:45, w całości zmieniany 1 raz